Hlavní obsah

Nejtěžší soupeř hned na úvod mistrovství. České dvacítce se postaví nový McDavid

Česká hokejová reprezentace do 20 let rozehraje půl hodiny po půlnoci mistrovství světa a hned na úvod ji v Halifaxu čeká domácí Kanada v čele se super talentem Connorem Bedardem. Ten je spoluhráčem českého reprezentačního beka Stanislava Svozila z týmu Regina Pats. „Český tým nevypadá špatně. Hlavně z toho pohledu, že tam je spousta hráčů, kteří absolvovali netradiční letní mistrovství,“ upozorňuje Martin Kézr v pořadu Příklep na Sport.cz.

Jaké jsou šance Čechů na MS dvacítek? Pasáž z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Článek

Ve skupině A Češi narazí také na Rakousko, Švédsko a Německo, turnaje se naopak opět nezúčastní Rusko.

Český výběr by měl těžit ze zkušeností ze srpnového šampionátu, na němž skončil čtvrtý, značná část kádru zůstala pohromadě. „Ale sám Radim Rulík jako trenér říká, že to může být výhoda i nevýhoda," připomíná šéfredaktor sportovní redakce Práva a Sport.cz.

Eliáš věří české dvacítce na blížícím se MS. Kterého hráče doporučil do New Jersey? Diskuse z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

„Výhoda to může být, pokud si hráči tu zkušenost přenesou, ale nebudou na ni spoléhat. Nevýhodou se to stane, pokud se budou myslet tak, že ono nám to šlo v létě, tak nám to půjde i v zimě," míní Kézr.

Český tým se nakonec může spolehnout na své dvě největší opory. Jiřího Kulicha uvolnilo Buffalo z farmy v Rochesteru a Davida Jiříčka, který už stihl debut v NHL, pustí Columbus ze záložního celku Cleveland Monsters. „To by měly být dvě nejklíčovější osobnosti toho týmu," upozorňuje Kézr.

Více najdete ve videu z pořadu Příklep.

Související témata: