Hlavní obsah

Kovář na MS nepojede, potřebuje doléčit žebra

Šance na účast nejproduktivnějšího hokejisty play off švýcarské ligy v reprezentačním dresu padla. Útočník Jan Kovář z mistrovského Zugu se omluvil ze zdravotních důvodů. „Honza dohrával finálovou sérii kvůli zraněnému žebru pod prášky tlumícími bolest a potřebuje se dát v následujících týdnech zdravotně dohromady,“ vzkázal už z dějiště Švédských hokejových her generální manažer národního týmu Petr Nedvěd.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Kovář na letošním MS hrát nebude.

Článek

Vyjasnila se i situace okolo útočníka Filipa Zadiny, jenž rovněž nebude pro MS k dispozici. „Volal mi generální manažer Detroitu Steve Yzerman, že českému útočníkovi lékaři po operaci slepého střeva start na šampionátu nedoporučili," doplnil Nedvěd.

Aktuálně je ve Stockholmu, kde reprezentanty čeká od čtvrtka do neděle turnajová generálka na MS, sedmadvacet českých hokejistů (3 brankáři, 9 obránců a 15 útočníků).

Tři dosud chybějící posily z NHL Tomáš Hertl, Radim Šimek a Dominik Simon se připojí k mužstvu až ve čtvrtek v pozdním odpoledni a první trénink na stockholmském ledu by měli absolvovat v pátek.

Aby měl kouč Kari Jalonen k dispozici původně požadovaný počet útočníků pro dva tréninky i první zápas proti domácím, odletěl nakonec do švédské metropole Patrik Zdráhal, který s národním týmem doposud absolvoval kompletní přípravu na mistrovství světa a byl vyřazen až při nedělním velkém škrtu dvanácti hráčů. Má tedy podobný osud jako Ondřej Beránek doplněný po Jaškinově omluvě.

Česko má v přípravě na šampionát bilanci šesti výher a tří porážek, před sebou pak poslední tři zápasové prověrky na závěrečné akci evropské hokejové tour. Švédové se budou chtít doma pomstít za ostravský debakl 3:9. Reprezentanti na ně ve čtvrtek vyrukují nejen se třemi novými hráči z NHL (Vejmelka, Hronek, J. Vrána).

Národní tým bez Dmitrije Jaškina. Co stálo za prudkou změnou situace ruského rodáka v českém týmu? Diskuse z pořadu Příklep.

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

Po týdenním tréninku s národním týmem už naskočí i elitní centr Krejčí. K dispozici jsou také všichni povolaní finalisté extraligy (Kundrátek, D. Musil, Moravčík a Chlapík), sestavu ale Jalonen podle nastavených zvyklostí oznámí až po dopoledním rozbruslení.