Hlavní obsah

Pošramocený obličej i hrdost. Záložník Anglie spadl na Euru z kola

Jistě jste ještě nezapomněli na nešťastnou havárii na tříkolce záložníka Michala Sadílka před Eurem, o níž fotbalová reprezentace nejprve informovala jako o nehodě na kole. Už první zprávy zněly svým způsobem bizarně, ale věřte, že mohou být pravdivé. Bicykl ve středu zradil anglického záložníka Newcastlu Anthonyho Gordona.

Článek

Angličané měli regenerační den po úterní remíze 0:0 se Slovinskem a postupu z prvního místa do osmifinále, kde je v neděli čeká Slovensko.

Když se kádr Albionu sešel ve čtvrtek na tréninku, zaujal novináře zejména 23letý blonďák Gordon. Měl sedřenou bradu, prsty na rukou i kolena.

„Kluci si vyjeli na projížďku na kole a on spadl,“ líčil následně novinářům obránce Marc Guéhi. „Já s nimi nebyl, vím to jen z doslechu,“ přiznal. Samotného ho lehce pošramocený zevnějšek parťáka překvapil.

„Mluvil jsem s ním, ale nekoukal na něj. Pak jsem se otočil a uviděl obrovskou ránu na jeho bradě. Ale je v pořádku, už si z toho děláme legraci,“ dodal s úsměvem. „Pošramocena byla především Gordonova hrdost,“ rýpl si bulvární deník The Sun.

Lehká paralela se zraněním Sadílka tam přece jen je. Také český záložník rovněž boural ve volném dni, jen následky byly horší. S poraněnou nohou skončil v nemocnici a o Euro přišel. Byl ale viděn ve středu v Hamburku před duelem s Tureckem, jak v roli podpory vystupuje z týmového autobusu.

A zatímco Češi už z turnaje vypadli, Angličané stále žijí, i když od veřejnosti i expertů to zatím schytávají za nepříliš atraktivní a pohledné výkony.

Takový Gordon si zatím zahrál pouhé dvě minuty v utkání se Slovinskem. Sám po zápase řekl, že tým plný hvězd má mnohem na víc. A přiznal, že s poskytnutou minutáží není spokojený.

„Nebudu vám lhát, je to frustrující. Stejně jako každý tady chci hrát. Je to však těžké, máme mnoho skvělých fotbalistů. Dívat se od postranní čáry na jakýkoli zápas je ale složité. Prostě chcete vběhnout na trávník, protože cítíte, že můžete něco ovlivnit,“ popisoval.

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.

Stejně jako celá Anglie ale doufá, že jeden z největších favoritů šampionátů má před sebou ještě několik střetnutí. „Tréninky jsou dobré, jen to prostě neklape. Doufejme, že teď už to půjde, musíme začít dominovat,“ podotkl Gordon.

Phil Foden zůstává v Anglii, kam se vrátil, aby byl se svou partnerkou u příležitosti narození jejich třetího dítěte. Fotbalová asociace s jeho návratem za současného stavu nepočítá ve čtvrtek, ale očekává se, že se do tréninku zapojí ještě před nedělním zápasem poslední šestnáctky proti Slovensku.

Související témata:
Anthony Gordon
  2 : 0 Německo - Dánsko 2 : 0 dohráno
20240629T21 : 00:00+0200
Německo vs. Dánsko
Německo vs. Dánsko
Německo
Dánsko
  2 : 0 Švýcarsko - Itálie 2 : 0 dohráno
20240629T18 : 00:00+0200
Švýcarsko vs. Itálie
Švýcarsko vs. Itálie
Švýcarsko
Itálie
  Anglie - Slovensko dnes 18 : 00
20240630T18 : 00:00+0200
Anglie vs. Slovensko
Anglie vs. Slovensko
Anglie
Slovensko
  Španělsko - Gruzie dnes 21 : 00
20240630T21 : 00:00+0200
Španělsko vs. Gruzie
Španělsko vs. Gruzie
Španělsko
Gruzie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.