Hlavní obsah

Zkušený hráč jako Coufal má být tahoun. Baráka příště do základu, žádá expert

Rozporuplné pocity má z úvodního zápasu fotbalové reprezentace na mistrovství Evropy Radim Nečas. „Nebyli jsme lepším týmem. Portugalci ale byli opaření, a kdybychom déle udrželi stav 1:0, znervózněli by,“ hodnotil bývalý reprezentant ve STUDIO EURO na Sport.cz. Češi senzační vedení neudrželi a v úterý až gólem v nastavení prohráli s favoritem skupiny 1:2.

Sestřih zápasu Portugalsko - ČeskoVideo: Česká televize

Článek

Ne, výběr trenéra Ivana Haška kromě Provodovy trefy neměl v Lipsku žádnou další tutovku. Dlouho ale sahal po bodech a překvapení.

Nečas ve studiu Sport.cz vyzdvihl po pasivním poločase zlepšení po změně stran, kdy útočníky Patrika Schicka s Janem Kuchtou nahradil Mojmír Chytil s Ondřejem Lingrem.

Studio Euro s Radimem NečasemVideo: Sport.cz

Zaujal ho i Antonín Barák, který se na hřiště dostal později s Petrem Ševčíkem.

„Obě střídání se nám vydařila a hráči, kteří přišli, to posílili i oživili. Nebyli jsme už tolik pasivní. Snažili se začít hrát, vyhráli jsme i nějaký osobní souboj. Z pohledu výsledku se ale i to dobré bude hodnotit jinak,“ uvědomoval si Nečas.

Smolný vlastenec Robina Hranáče a gól střídajícího Conceicaa v 92. minutě znamenaly, že z trávníku v Lipsku odcházeli Češi promočení a zklamaní.

„Měli jsme to uhrát aspoň na remízu, když nám VAR před koncem pomohl a odhalil milimetrový ofsajd Portugalců,“ připomněl Nečas neuznanou trefu Diogo Joty.

Někdejší ligový záložník a legionář ale také naznačil, že by si například představoval spolehlivější výkon od pravého wingbeka Vladimíra Coufala. V první půli obránce West Hamu několikrát nepřesně přihrával, vítězná akce šla přes jeho stranu.

Anketa s fanoušky po zápase s PortugalskemVideo: Sport.cz

„Je to zkušený hráč a v takových zápasech by měl být tahounem,“ pověděl Nečas a dál spíš oceňoval srdnatý výkon. „Kluci hráli nadoraz a líbili se mi střídající hráči.“

Minimálně jednoho z nich by Nečas milerád viděl v zahajovací jedenáctce proti Gruzii, kteru Češi vyzvou ve druhém utkání Eura od sobotních 15.00 v Hamburku.

„Gruzie nebude tak dobrá na míči,“ odhaduje Nečas. „Trenérský štáb se nad tím bude zamýšlet. Baráka bych rád viděl na hřišti.“

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.

Související témata:
Radim Nečas starší
  Anglie - Švýcarsko dnes 18 : 00
20240706T18 : 00:00+0200
Anglie vs. Švýcarsko
Anglie vs. Švýcarsko
Anglie
Švýcarsko
  Nizozemsko - Turecko dnes 21 : 00
20240706T21 : 00:00+0200
Nizozemsko vs. Turecko
Nizozemsko vs. Turecko
Nizozemsko
Turecko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.