Hlavní obsah

Ve Spartě prodloužil, aby měl čistou hlavu. Chci se posouvat dál, řekl Haraslín

V dresu Slovenska se zatím na fotbalovém Euru objevil pokaždé v základu a ani ve středu proti Rumunsku tomu zřejmě nebude jinak. Křídelník Lukáš Haraslín patří mezi klíčové opory své reprezentace, s níž by rád proklouzl do osmifinále turnaje. Vždyť prý i kvůli tomu, aby se mohl plně soustředit na kontinentální šampionát, podepsal novou smlouvu ve Spartě.

Slováci si proti Rumunsku chtějí zajistit postup. Skupina E je hodně zamotaná, všechny týmy mají tři body.Video: UEFA

Článek

Haraslín se Letenským upsal v únoru, spekuluje se o prodloužení kontraktu na nadcházející dva roky. V pondělním rozhovoru přímo z dějiště Eura v Německu pro Šport.sk na otázku, zda to znamená, že bude dále hráčem Sparty, odpověděl: „Cítím se tam skvěle, ale nechci se tím uspokojit. Prodloužil jsem hlavně, abych se mohl plně koncentrovat na závěr důležité sezony. Čekalo nás Euro a nechtěl jsem řešit nějaké přestupy a věci kolem toho. Chtěl jsem mít čistou hlavu.“

A jedním dechem dodal: „Určitě se nechci uspokojit tím, že mám smlouvu na další roky, samozřejmě se chci posouvat dál. Teď nás čekají těžké zápasy na začátku ligy a bitva o postup do Ligy mistrů.“

Netřeba teď více spekulovat, každý si v odpovědi může najít své, na každého mohou slova působit jinak.

Každopádně není divu, že o 28letého záložníka je velký zájem, což slovenskému novináři Tomáši Kotlárikovi potvrdil agent Juraj Vengloš. „Obrovský. Všechno to jsou fotbalové země. Jsou různé možnosti, ale nebudu nic říkat veřejně. Lukáš se momentálně soustředí jen na Euro,“ prohlásil.

Haraslín naskočil v uplynulé sezoně za Spartu do 44 utkání, vstřelil 16 branek a přidal 6 asistencí. Další starty zaznamenal v dresu národního týmu a na Euru si připsal gólovou nahrávku na trefu slávisty Ivana Schranze proti Ukrajině.

Může Sparta o jeden ze svých klenotů přijít? „Každou nabídku vyhodnocujeme s hráči i agenty, ale momentálně nejednáme s žádným klubem o odchodu. Co se stane, nemůžeme predikovat,“ říkal v polovině června sportovní ředitel Tomáš Rosický.

Slováky pak možná logicky napadlo, zda by se Haraslín nemohl stěhovat do Feyenoordu Rotterdam, kam před několika týdny zamířil ze Sparty trenér Brian Priske. V kádru jsou navíc další dva Slováci Dávid Hancko a Leo Sauer. „To by bylo zajímavé. Nevím ale, zda má trenér tak velké pravomoci. Ale hlavně by se muselo stát poměrně hodně skutečností, aby k tomu vůbec došlo,“ konstatoval Vengloš.

Každopádně Haraslín se teď soustředí na probíhající evropský šampionát v Německu. Slováci budou ve středu bojovat v posledním duelu skupiny s Rumunskem.

Objevují se spekulace, že se soupeři mohou domluvit na remíze, která by oběma zajistila postup dál.

I v případě těsné prohry by ale naši východní sousedé nejspíše pronikli mezi elitní šestnáctku. „Bylo by krásné, kdyby se to povedlo. Máme to ve vlastních rukách a nemusíme se na nikoho ohlížet. Je dost času na přípravu, i když víme, že na Euru není slabého soupeře,“ hlásí Haraslín.

Podaří se mu poprvé na Euru skórovat? Proti bude zřejmě stát bývalý gólman Sparty Florin Nita. „Odehráli jsme spolu celkem dost zápasů, než šel do Pardubic. Chtěl bych mu dát gól. Znám ho, je to výborný brankář. Dynamický, s výbornými reflexy. Jak ho překonat? Možná naznačit a pak to uklidit,“ usmíval se.

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.

  2 : 0 Německo - Dánsko 2 : 0 dohráno
20240629T21 : 00:00+0200
Německo vs. Dánsko
Německo vs. Dánsko
Německo
Dánsko
  2 : 0 Švýcarsko - Itálie 2 : 0 dohráno
20240629T18 : 00:00+0200
Švýcarsko vs. Itálie
Švýcarsko vs. Itálie
Švýcarsko
Itálie
  Anglie - Slovensko dnes 18 : 00
20240630T18 : 00:00+0200
Anglie vs. Slovensko
Anglie vs. Slovensko
Anglie
Slovensko
  Španělsko - Gruzie dnes 21 : 00
20240630T21 : 00:00+0200
Španělsko vs. Gruzie
Španělsko vs. Gruzie
Španělsko
Gruzie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.