Hlavní obsah

Ukrajinští fanoušci vytáhli na belgickou hvězdu laser

Za každou cenu znepříjemnit. S tímto úkolem jdou někteří fanoušci na stadion, aby „pomohli“ svému týmu k vítězství. Bylo tomu tak i v zápase mezi Ukrajinou a Belgií na fotbalovém mistrovství Evropy. Podporovatelé ukrajinského celku hned několikrát vytáhli na Kevina de Bruyneho laser.

Foto: Lee Smith, Reuters

Belgický kapitán Kevin De Bruyne se v zápase s Ukrajinou stal terčem fanoušků, když mu svítili do očí laserem

Článek

Dvaatřicetiletý záložník ihned přerušil svůj rozběh na míč a zavolal si rozhodčího Taylora, aby situaci vyřešil.

Není se čemu divit. Zelené světýlko oslňovalo belgickou hvězdu v momentě, kdy zahrávala přímý kop z nadějné pozice.

To následně Kevin také potvrdil. Branka sice nepadla, ale jeho střela vystrašila nejen brankáře Trubina, ale rovněž ukrajinský kotel, který již zmíněný laser vytáhl.

Smutné je, že se tak nestalo poprvé. Už při jednom z rohových kopů se kapitán Belgie musel potýkat s touto nepříjemnou situací. To však ještě rozhodčího neupozornil. Při další situaci mu ale došla trpělivost.

Podobný případ se stal i v roce 2021 na předešlém Euru, kdy byl dánský brankář Kasper Schmeichel oslňován anglickými fanoušky při penaltě Harryho Kanea v semifinále. UEFA tehdy potrestala Anglický fotbalový svaz pokutou 30 tisíc euro. Je pravděpodobné, že trestu se nevyhne pro nesportovní chování svých příznivců ani Ukrajina.

Nikdo nám nevěřil, ale podařilo se nám něco krásného a chceme jít ještě dál, říká po postupu Slováků Stanislav LobotkaVideo: UEFA

  Švýcarsko - Itálie dnes 18 : 00
20240629T18 : 00:00+0200
Švýcarsko vs. Itálie
Švýcarsko vs. Itálie
Švýcarsko
Itálie
  Německo - Dánsko dnes 21 : 00
20240629T21 : 00:00+0200
Německo vs. Dánsko
Německo vs. Dánsko
Německo
Dánsko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.