Hlavní obsah

Nepříjemný střet. Pořadatel skluzem sestřelil portugalského útočníka

Byl to pro portugalské fotbalisty krásný večer. Hladkou výhrou 3:0 přejeli Turky a zajistili si před posledním zápasem s Gruzií postup z „české“ skupiny do vyřazovací fáze Eura. S jednou nepříjemností se ale musel chvíli po závěrečném hvizdu potýkat Portugalec Goncalo Ramos, útočník francouzského Paris Saint-Germain.

Sestřih zápasu Turecko - PortugalskoVideo: Česká televize

Článek

A to si přitom na probíhajícím evropském šampionátu neodbyl ještě ani minutu na hřišti. Při úvodním zápase s Českem zůstal mezi náhradníky a sobotní duel s Turky sledoval rovněž pouze z lavičky. Těžko se totiž dostává do sestavy, když v ofenzivě máte konkurenci v podobě hvězdného Cristiana Ronalda či Rafaela Leaa, opory AC Milán. K tomu na lavičce vedle vás sedí útočníci Diogo Jota z Liverpoolu či Joao Felix z Barcelony. Zkrátka nabitá ofenzivní síla.

Zpátky ale k Ramosovi, který i přes chybějící minutáž získal pozornost fotbalové veřejnosti. Ale ne vlastním přičiněním. Už během zápasu měli pořadatelé problém s nežádoucími hosty na hřišti. Povětšinou zjevně fanoušky hvězdného Ronalda, kteří se ke svému idolovi chtěli dostat, obejmout ho nebo se s ním vyfotit. Zápas se kvůli tomu musel několikrát přerušovat.

A stejný problém nastával i po zápase. Když se Portugalci uchýlili k odchodu do šaten, několik členů ochranky nahánělo dalšího nezvaného hosta na hřišti, kterému se chvíli dařilo unikat. Jeden z členů security chtěl proběhnout kolem hráčů Portugalska ve snaze se přiblížit fanouškovi, místo toho ale podklouzl přímo do Ramose, kterého tím seslal k zemi.

Portugalec se sice rychle postavil na nohy, nicméně z jeho obličeje bylo poznat, že mu to nebylo příjemné. A s bolestnou grimasou odkulhal. Menším zadostiučiněním pro Portugalce mohlo být, že se fanouška povedlo následně ukočírovat. Celou věc zachytila televizní kamera v přímém přenosu, i proto se daný moment stal rychle virálním a zaujal fotbalové příznivce po celém světě.

Spousta z nich však nechápe, jak se něco podobného může stát. „Co by se dělo, kdyby se kvůli tomu Ramos opravdu zranil? To je vážně směšné,“ napsal jeden z diskutujících fanoušků. Další se pozastavují nad tím, jak je možné, že na hřiště dokázalo proniknout za krátkou dobu tolik fanoušků. „Pět nebo šest lidí naběhlo na hřiště během dvaceti minut, jak se to může stát? Neuvěřitelná security,“ divil se další komentující.

Celou situaci by měla prošetřit UEFA, nastalé incidenty totiž zřejmě automaticky vyvolají disciplinární vyšetřování, jak stanovují regule evropské asociace pro tyto případy. Cílem tak zjevně bude zamezit dalšímu průniku fanoušků na hřiště stadionu v Dortmundu, který bude pravděpodobně hostit zápas domácích Němců v osmifinále, a také jeden ze semifinálových duelů šampionátu.

  0 : 0 pk Portugalsko - Slovinsko 0 : 0 pk   dohráno
20240701T21 : 00:00+0200
Portugalsko vs. Slovinsko
Portugalsko vs. Slovinsko
Portugalsko
Slovinsko
  1 : 0 Francie - Belgie 1 : 0 dohráno
20240701T18 : 00:00+0200
Francie vs. Belgie
Francie vs. Belgie
Francie
Belgie
  Rumunsko - Nizozemsko dnes 18 : 00
20240702T18 : 00:00+0200
Rumunsko vs. Nizozemsko
Rumunsko vs. Nizozemsko
Rumunsko
Nizozemsko
  Rakousko - Turecko dnes 21 : 00
20240702T21 : 00:00+0200
Rakousko vs. Turecko
Rakousko vs. Turecko
Rakousko
Turecko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.