Hlavní obsah

Těžká šichta. Portugalci to s Českem neměli snadné, píší v zahraničí

Český fotbalový tým prvním gólem, kterým se dostal do vedení, Portugalce šokoval. Tak hodnotí úterní zápas Česka a Portugalska (1:2) na mistrovství Evropy sportovní relace Sportschau německé veřejnoprávní stanice ARD. Ta dodala, že portugalská jedenáctka to s českým výběrem neměla nijak snadné.

Sestřih zápasu Portugalsko - ČeskoVideo: Česká televize

Článek

„Favorizované Portugalsko to v prvním vystoupení na evropském šampionátu v Německu proti Česku i přes většinové držení míče a dominantní první polovinu mělo dlouhou dobu těžké,“ uvedl pořad Sportschau . Poznamenal, že Portugalci nakonec na stadionu v Lipsku nad mimořádně defenzivními Čechy zvítězili. „A to pozdním gólem žolíka,“ zdůraznil.

„Portugalci slavili, jejich trefa ale měla nejen pro experta Sportschau Bastiana Schweinsteigera mdlou pachuť,“ okomentoval pořad. Favorité zápasu podle něj získali míč díky předchozí chybě rozhodčího.

Když jsme dali gól, tak jsem si zapumpoval, ale hned se zase nadechl, protože jsem věděl, že nás čeká peklo, popisuje Jindřich StaněkVideo: Vlastimil Vacek, Sport.cz

O zápase Sportschau uvedl, že Češi hráli velmi defenzivně, jak ukazují statistiky střel na branku, ale ve druhém poločase byli odvážnější a dokonce se krátkými nátlakovými akcemi pokoušeli Portugalce zaskočit. Po prvním gólu, kterým se Češi dostali do vedení, následovalo brzké vyrovnání. „O celkově zasloužené vyrovnání se postaral nešťastný vlastní gól,“ uvedl pořad.

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.

Magazín Kicker napsal, že český tým hrál defenzivně ve velmi hlubokém postavení a že Portugalci si i přes jasnou dominanci kvůli zhuštěné české obraně jen těžko vytvářeli v prvním poločase gólové šance. „I po přestávce mělo více ze hry Portugalsko, ale mistr Evropy z roku 2016 opět jen těžko hledal mezery. A Češi? Ti udeřili z ničeho nic!“ komentoval Kicker první gól zápasu. Vedení ale Češi dlouho neudrželi kvůli hořkému vlastnímu gólu stopera Robina Hranáče a v závěru utkání využili Portugalci chybu obrany a zajistili si tak vítězství.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.