Hlavní obsah

Těším se na Priskeho, fotbalově pod ním porostu! Lingr o novém kouči Feyenoordu i nálepce úspěšného žolíka

Nominaci na Euro mu vynesla úspěšná role žolíka, kterou zastává ve Feyenoordu. Ofenzivní záložník Ondřej Lingr by se jí ovšem s příchodem extrenéra Sparty Briana Priskeho rád zbavil. „Tuhle nálepku nechci, chci hrát od začátku. Jsem dostatečně sebevědomý, abych to dokázal,“ prohlásil Lingr v Hamburku, kde se připravuje s českou reprezentací na nadcházející ME.

Foto: Profimedia.cz

Ondřej Lingr na tiskové konferenci

Článek

Hamburk (Od našeho zpravodaje) - Se změnou na lavičce Feyenoordu k tomu bude mít vhodnou příležitost. Arne Slot, který odešel do Liverpoolu, na něj příliš nesázel. Využíval ho výhradně jako střídajícího hráče. Pod Priskem, za kterého nizozemský klub zaplatil Spartě 60 milionů korun, mu svítá naděje.

„Jsem rád, že zná i českou mentalitu, což mi může trochu pomoct. Ukazoval jsem poslední sezonu z lavičky, že na to mám. Je dobře, že se mi tohle dařilo. Ale nechci, aby toho někdo v budoucnu dál zneužíval,“ podotkl Lingr, který do Feyenoordu přišel před rokem za Slavie na roční hostování. Počítá se však s tím, že čerstvý nizozemský mistr na něj uplatní opci a z Edenu ho vykoupí.

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.

Pětadvacetiletý borec slyšel od sparťanů v národním týmu na Priskeho jenom pozitivní ohlasy. „Měli s ním fantastický vztah. Za dva roky odvedl na Letné skvělou práci, získal tři trofeje. Klobouk dolů. Má teď před sebou novou výzvu, novou motivaci, na podzim si zkusí přímo Ligu mistrů. Moc se těším, že se od něj naučím nové věci a jako fotbalista ještě porostu,“ podotkl Lingr, který nepochyboval, že by ho vzhledem k nižší herní vytíženosti ve Feyenoordu minula nominace na Euro. Jeho první v dospělé kategorii.

„Byl jsem přesvědčený, že pojedu. Vím, v čem je moje síla. Doufám, že týmu pomůžu. Byl můj sen dostat se na dospělé Euro, které mi jako jediné chybělo. V mládežnických kategoriích jsem zažil všechna,“ pronesl Lingr.

Českému tréninku přihlížela spousta fanoušků.Video: Robert Neumann, Sport.cz

Vyhlášený bojovník a srdcař si pochvaluje atmosféru v mužstvu, které po čtvrtečním příletu do Hamburku přepnulo na mód s názvem Euro. „Po přistání nás hezky uvítali, dokonce před letadlo rozvinuli koberec. Dýchlo na nás, že turnaj začíná. V hotelu posléze také, stejně i na prvním tréninku, který sledoval plný stadion. Bylo velké překvapení, že přišlo tolik lidí,“ dodal Lingr.

Česká reprezentace vstoupí do Eura úterním duelem proti Portugalsku na stadionu v Lipsku. Do dějiště utkání se přesune v neděli odpoledne, do Hamburku se vrátí během středy.

  0 : 1 Rakousko - Turecko 0 : 1 přestávka Živě
20240702T21 : 00:00+0200
Rakousko vs. Turecko
Rakousko vs. Turecko
Rakousko
Turecko
  0 : 3 Rumunsko - Nizozemsko 0 : 3 dohráno
20240702T18 : 00:00+0200
Rumunsko vs. Nizozemsko
Rumunsko vs. Nizozemsko
Rumunsko
Nizozemsko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.