Hlavní obsah

Švýcaři si stěžují u UEFA na kvalitu hřiště v přípravném kempu

Vedení švýcarské fotbalové reprezentace podalo formální stížnost na kvalitu hrací plochy v jejich tréninkové základně ve Stuttgartu, kde se národní tým připravuje na mistrovství Evropy. Informovala o tom dnes Unie evropských fotbalových asociací (UEFA), na kterou se Švýcaři písemně obrátili s výhradami.

Foto: Robin Rudel, Reuters

Švýcaři se připravují ve Stuttgartu.

Článek

Podle Švýcarů teprve před nedávnem položený povrch na stadionu Waldau, který je domovem týmu regionální ligy Stuttgarter Kickers, nesplňuje standardy a je hrbolatý. „Jsme zklamaní, pro naše potřeby je takový trávník nepřijatelný,“ citoval list Blick ředitele švýcarské reprezentace Pierluigiho Tamiho.

Podle svazového mluvčího to zapříčinil špatný stav dodaných rolí trávníku v kombinaci s nepříznivými povětrnostními podmínkami v minulých dnech. Jako alternativa se Švýcarům nabízel přesun přípravy do tréninkového komplexu bundesligového VfB Stuttgart, to byl ale znamenalo výrazně komplikovanější dopravu z hotelu.

Tým pod vedením kouče Murata Yakina poprvé trénoval ve Stuttgartu v pondělí. Hrací plochu pak podle Blicku celou noc správa stadionu válcovala pod dohledem zástupců UEFA a efekt se dostavil. „Trávník nás nemile překvapil. Ale máme jasno: nenecháme se tím rozptylovat. A na (zápasových) stadionech bude tráva, doufejme, každopádně lepší,“ řekl záložník Remo Freuler.

Švýcaři vstoupí do turnaje sobotním duelem proti Maďarsku v Kolíně nad Rýnem. Dalšími účastníky skupiny A jsou domácí Němci a Skotové.

  2 : 0 Gruzie - Portugalsko 2 : 0 dohráno
20240626T21 : 00:00+0200
Gruzie vs. Portugalsko
Gruzie vs. Portugalsko
Gruzie
Portugalsko
  1 : 2 Česko - Turecko 1 : 2 dohráno
20240626T21 : 00:00+0200
Česko vs. Turecko
Česko vs. Turecko
Česko
Turecko
  0 : 0 Ukrajina - Belgie 0 : 0 dohráno
20240626T18 : 00:00+0200
Ukrajina vs. Belgie
Ukrajina vs. Belgie
Ukrajina
Belgie
  1 : 1 Slovensko - Rumunsko 1 : 1 dohráno
20240626T18 : 00:00+0200
Slovensko vs. Rumunsko
Slovensko vs. Rumunsko
Slovensko
Rumunsko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Nechybí ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetli s Portugalskem, Gruzií a čeká je také zápas s Tureckem.

Nejnovější články

EURO

Ukrajina - Belgie 0:0

Video
SESTŘIH: Belgie ubránila remízu a v osmifinále Eura ji čeká Francie, Ukrajina končí
NačítámNačíst další články