Hlavní obsah

Strach o hvězdu, Schick možná na Euru dohrál. Hašek: Nejsem optimista

Aktualizováno

Tohle by pro českou fotbalovou reprezentaci byla velká rána. Patrik Schick, první volba v pořadníku českých hrotových útočníků na probíhajícím Euru, v remízovém duelu s Gruzií (1:1) odkulhal ze hřiště kvůli poraněnému lýtku. Diagnóza? Zatím neznámá. Trenér Ivan Hašek ale počítá i s nejhorší variantou. „Nejsem optimista,“ hlesl kouč nároďáku. Před klíčovým duelem s Tureckem (26. června) řádná potíž.

Ivan Hašek o nemoci Antonína Baráka a zranění Patrika SchickaVideo: Sport.cz

Článek
Fotogalerie

Hamburk (od našeho zpravodaje) - Kritický moment nastal něco málo přes dvacet minut před koncem řádné hrací doby. Osmadvacetiletý útočník vyklusával po hřišti, znenadání ale ucítil diskomfort v oblasti lýtka. Okamžitě se posadil na trávník a směrem k lavičce gestikuloval:

„Tohle nepůjde, střídáme.“

Schickovým posledním pozitivním zápisem do statistik duelu se tak stala vyrovnávací branka z 59. minuty, kdy úspěšně dorážel hrudí hlavičku žolíka Ondřeje Lingra. Český výběr se ale bojí, aby se nejednalo i o epilog celého Schickova Eura.

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.

„Budeme se na to muset podívat, ale není to nic dobrého. Jestli budu hrát proti Turecku? To vám teď neřeknu,“ prohlásil Schick se zafačovanou nohou v rozhovoru pro Českou televizi.

Jeho spoluhráči možná lehce mlžili, možná skutečně netušili, jak vážné jsou problémy českého čísla deset.

„Nemám o tom žádné informace,“ řekl novinářům Matěj Jurásek. „Mluvil jsem s ním, ale není na mně, abych něco říkal,“ přidal Václav Černý.

Ani Hašek nedal jednoznačnou odpověď. „Jde na magnetickou rezonanci, uvidíme,“ pravil šéf české lavičky. Ztráta Schicka by pro něj byla obrovskou nepříjemností. Jednička českého útoku je s dvaceti reprezentačními brankami jasně nejlepším střelcem současného výběru.

„Je to klíčový hráč, který může dát gól z čehokoliv. Ale máme i další, kteří ho mohou zastoupit – Ondřej Lingr, Jan Kuchta, Mojmír Chytil či Tomáš Chorý. Máme náhradu, kdyžtak se o to porvou,“ přemítal Hašek.

Jasněji o Schickově budoucnosti bude v nejbližších dnech. Ve středečním zápase s Tureckem by týmu citelně chyběl, absencí by ale dal životní šanci konkurentům. Třeba takový habán Tomáš Chorý stále trpělivě čeká na šanci, na Euru si zatím připsal pouze kratičkou epizodu s Portugalci. Pokud Schickovi vystaví stopku zdraví, dost možná si v klíčovém zápase s Turky užije většího vytížení.

  1 : 2 Rakousko - Turecko 1 : 2 dohráno
20240702T21 : 00:00+0200
Rakousko vs. Turecko
Rakousko vs. Turecko
Rakousko
Turecko
  0 : 3 Rumunsko - Nizozemsko 0 : 3 dohráno
20240702T18 : 00:00+0200
Rumunsko vs. Nizozemsko
Rumunsko vs. Nizozemsko
Rumunsko
Nizozemsko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.