Hlavní obsah

Jurásek trénoval střelbu se snoubenkou, pak vsítil první gól za reprezentaci

Aktualizováno

Vstřelil premiérový gól za fotbalový národní tým. David Jurásek obvykle sype do vápna soupeře centry silnější levačkou, při rozborce Malty (7:1) v předposlední přípravě na Euro ale hezky a přesně zakončil pravačkou. Nečekaně? „Ne, já ani překvapený nebyl,“ usmál se Jurásek, jenž nastoupil na pozici levého wingbeka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Jurásek během tréninku fotbalové reprezentace

Článek

Grödig (od našeho zpravodaje) – Juráskova slova chtějí samozřejmě doplnění. „Tohle jsem ve volnu piloval se snoubenkou. Věřil jsem si a dopadlo to přesně podle představ,“ pochvaloval si třiadvacetiletý hráč.

Dobře, a jak takový trénink s partnerkou vypadá? „Chodil jsem s ní na hřiště, házela mi balony a já střílel,“ zmínil Jurásek. Jeho budoucí manželka míče nahazovala evidentně dobře, netradiční trénink se vyplatil.

Jurásek se za reprezentaci trefil v osmém zápase poprvé. „Super vzpomínka. Snad na gól navážu dalšími brankami,“ přemítal Jurásek.

Malťané hráli od podlahy, byli agresivní. „Chodili do toho celkem hodně, někdy i zákeřně. Ale takoví soupeři jsou, musíme to vzít. Poprali jsme se s tím, nikdo se nezranil, takže v pořádku,“ komentoval tvrdé utkání Jurásek.

Jaro strávil v bundesligovém Hoffenheimu, kde hostoval z Benfiky Lisabon. I když spíš střídal, pro trenérský štáb Ivana Haška je na pozici levého obránce či wingbeka jasnou jedničkou. V nominaci na tyhle pozice není nikdo další, kdo by na nich v klubu pravidelně hrál. „Byl jsem trochu překvapený, zároveň jsem to ale bral pozitivně a tak, že mi trenér věří,“ uvedl Jurásek.