Hlavní obsah

Slováci jdou v přípravě na nejhorší tým světa. Vrtá mi to hlavou, přiznalo útočné eso Sparty

Fotbalové Euro klepe na dveře, partu kolem hvězdného Milana Škriniara prověří trpaslík. Zvučnějšího soupeře pro první ze dvou zápasů ostré fáze přípravy se Slovákům sehnat nepodařilo. Na tiskové konferenci před středečním zápasem si na to postěžovali trenér Francesco Calzona i útočné eso pražské Sparty Lukáš Haraslín. „Nevyhráli 20 let, samozřejmě že vám taková věc vrtá hlavou,“ přiznal útočník Letenských.

Foto: Profimedia.cz

Slovenský reprezentant Lukáš Haraslín slaví gól v kvalifikaci proti Islandu. Archivní foto

Článek

Slováky v generálce na Euro prověří Wales, ještě před tím si ale střihnou přátelák s amatéry ze San Marina. „My jsme však profesionálové a půjdeme do toho s tím, že chceme vyhrát a zkusit si věci, které jsme si natrénovali,“ naznačil útočník Sparty, že se mu výběr soupeře nezamlouvá.

Něčím podobným se zabývala i česká fotbalová reprezentace, která před turnajem také marně sháněla kvalitnější protivníky. Nakonec na ni zbyla Malta a Severní Makedonie. Slováci museli sáhnout ještě o kategorii níž.

San Marino zaujímá v žebříčku FIFA až poslední, 210. příčku. „Chtěli jsme samozřejmě hrát těžší zápasy. Hledali jsme především týmy, které se účastní evropského šampionátu. Wales, který je úspěšný v žebříčku FIFA, nám vyšel,“ uvedl Calzona.

„San Marino respektuji. Když my chceme po soupeřích, aby respektovali nás, tak my musíme i je. Uvědomujeme si, že jsme papíroví favoriti, a snažili jsme se najít jiného soupeře. Hodně mužstev ale proti nám nechtělo hrát. Možná proto, že si ještě neuvědomují naši sílu. Pro nás to však není žádný problém, protože i tyhle zápasy nám mohou hodně ukázat,“ myslí si Calzona.

Slováci se předvedli proti San Marinu zatím čtyřikrát a všechny střetnutí zvládli vítězně se skóre 22:1. Naposledy se tak stalo v kvalifikaci na mistrovství světa v roce 2010, kdy vyhráli 7:0.

Po zápase se San Marinem a zmiňované generálce s ostrovním celkem se Haraslín a spol. přesunou do Frankfurtu, kde je čeká těžký start na šampionátu proti Belgii. O postup do vyřazovací fáze zabojují ještě proti Ukrajině a své působení ve skupině E zakončí proti Rumunsku.