Hlavní obsah

Slávistu Tomiče připravilo zranění o šanci na fotbalové mistrovství Evropy

Obránce pražské Slavie Michal Tomič na fotbalové mistrovství Evropy nepojede. Trenér slovenské reprezentace Francesco Calzona ještě před zúžením kádru uvedl, že pětadvacetiletý hráč se nestihl zotavit ze svalového zranění, které si přivodil v závěru klubové sezony.

Foto: Profimedia.cz

Slávistický obránce Michal Tomič si na Euru za Slovensko nezahraje, důvodem je zranění z konce české ligy, které nestihl doléčit.

Článek

„Už před srazem jsme o tom věděli, ale chtěli jsme to zkusit a dát tomu šanci. Jenže další vyšetření ukázala, že se nedá dohromady do přípravných zápasů,“ řekl novinářům Calzona před dnešním utkáním proti San Marinu. „Mišo se rozhodl zůstat s námi, i když ví, že na šampionát s námi nepojede,“ dodal italský kouč. Tomič dosud odehrál v národním týmu pět utkání.

V širší slovenské nominaci figurují z české ligy útočníci Ivan Schranz ze Slavie, Lukáš Haraslín ze Sparty a Ľubomír Tupta z Liberce a záložníci Dominik Hollý z Jablonce a Tomáš Rigo z Baníku Ostrava. O 26 jménech do konečného výběru musí Calzona rozhodnout nejpozději v pátek.

Na evropském šampionátu se Slováci utkají ve skupině E s Belgií, Ukrajinou a Rumunskem.