Hlavní obsah

Sezona s jednou porážkou. Schick si ji nechce pokazit a rád by překonal pět gólů z minulého Eura

Kdyby navázal na úspěšný rok v klubu, mohlo by to být pro českou fotbalovou reprezentaci zajímavé Euro v Německu. Útočník Patrik Schick byl stejně jako jeho ofenzivní parťák Adam Hložek a brankář Matěj Kovář součástí mašiny z Leverkusenu, která profrčela sezonou s jedinou porážkou (ve finále Evropské ligy s Atalantou Bergamo) a slavila bundesligový titul i triumf v Německém poháru. „Prohrál jsem jen jednou, doufám, že tady si to moc nezkazím,“ prohodil Schick v rozhovoru pro FAČR.

V sezoně jsem prohrál jen jednou, snad si to na EURU nezkazím, věří útočník Patrik Schick Video: FAČR

Článek

V úvodní části sezony doléčoval vleklé zranění třísel, poté měl problémy s lýtkem. Ale když se uzdravil, předvedl, co umí. Sedm gólů stihl v bundeslize, pět v Evropské lize, jeden v poháru. Teď se o něj opře národní tým. „Těším se hodně, přijede hodně lidí z Česka, bude to super,“ podotkl osmadvacetiletý útočník směrem k evropskému šampionátu.

Na minulém Euru před třemi roky byl jednoznačně rozdílovým hráčem českého mužstva, pěti brankami ho dotáhl do čtvrtfinále, kde vypadlo s Dánskem. Společně s hvězdným Portugalcem Cristianem Ronaldem, byl nejlepším střelcem mistrovství. „Budu se svých pět gólů snažit překonat. Když je vyrovnám, tak to bude taky dobré,“ přemítal Schick.

Přepnout z oslav zpátky na fotbal, to nebyl pro Ladislava Krejčího problém. Na soustředění se snaží vše dospat, aby měl nejvíc sil. Video: Sport.cz, FAČR

Euro pro něj ale vrcholem není, borec z Leverkusenu kouká výš. „Samozřejmě je to závěrečný turnaj, velká akce. Za vrchol ale považuju dostat se na mistrovství světa,“ vyřkl cíl, který má i trenér Ivan Hašek a další.

Přiznal, že po sezoně byl trochu nemocný. „Jsem rád, že jsem před srazem ještě nějakou pauzu měl a mohl jsem se doléčit. Teď už se připravujeme a ladíme detaily před Eurem,“ hlásil Schick ze soustředění v rakouském Schladmingu.

„Vše je v klidu a v pohodě. Nemáme žádné zranění. Máme vše, co potřebujeme,“ pochvaloval si Schick.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.