Hlavní obsah

Semifinále Eura přerušil výtržník. Stihl selfie s Mbappém

Na chvilku ukradl pozornosti dvaadvaceti hvězdám ze Španělska a Francie, které bojovaly v semifinále fotbalového Eura. Neznámý fanoušek přeskočil ochranné zábrany a vyrazil za Kylianem Mbappém, nakonec ale nevyzrál na pořadatele.

Foto: Ariel Schalit, ČTK/AP

Výtržník stihl zapózovat s Kylianem Mbappém.

Článek

Mnichov (od našeho zpravodaje) - Výtržník se objevil na trávníku na přelomu 57. a 58. minuty. Jako blesk z čistého nebe se zjevil mezi střídačkami a rozesprintoval se na opačnou stranu hrací plochy. Chvilku po něm ale jako hladoví chrti vystartovali i pořadatelé a hlavní arbitr Slavko Vinčić samozřejmě utkání přerušil.

Smyčka, čítající asi osm osob, se postupně utahovala. Fanoušek ale nasadil k životnímu výkonu a namířil si to rovnou ke Mbappému. Ten možná i vzhledem k tomu, že Francie zrovna prohrávala 1:2, nereagoval příliš vstřícně. Těsně předtím, než muži ve vestičkách využili početní převahu a mladého muže odvedli, výtržník stihl zapózovat a jednou, možná dvakrát si cvaknout selfie s francouzským kapitánem.

Sestřih zápasu Španělsko - FrancieVideo: Česká televize

Foto: Leonhard Simon, Reuters

Rozhodčí Slavko Vinčič

Teď ho ale s největší pravděpodobností čeká pokuta a možná i zákaz vstupu na stadiony, neboť vbíhání fanoušků na hřiště UEFA opravdu moc nemusí. Mbappé ale není prvním fotbalistou na turnaji, jemuž se takto „poštěstilo“. Cristiano Ronaldo v zápase s Tureckem musel čelit několika podobným výtečníkům.

EURO 2024 v Německu

Letošní mistrovství Evropy ve fotbale se odehrálo v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila. Titul mistrů Evropy získali Španělé po vítězství 2:1 nad Anglií ve finále.