Hlavní obsah

Schick je na lavičce, přijel i Sadílek

Přesně v půl osmé večer, hodinu a půl před výkopem, přijeli čeští fotbalisté na stadion v Hamburku před klíčovým zápasem základní skupiny Eura proti Turecku. Přijeli všichni včetně útočníka Patrika Schicka, jenž si léčil od sobotního zápasu s Gruzií lýtko. Morální podporu dává týmu i zraněný záložník Michal Sadílek, jenž měl karambol na soustředění v Rakousku, a o šampionát tak přišel.

Příjezd české reprezentace na duel s Tureckem. S týmem dorazili i Patrick Schick a Michal Sadílek.Video: Sport.cz

Článek

Hamburk (od našeho zpravodaje) - Schickův stav je v posledních dnech hlavním tématem kolem národního týmu. Útočník Leverkusenu a jeden ze dvou dosavadních českých střelců na Euru vyšel z autobusu jako poslední. V základní sestavě ale nakonec nefiguruje.

Schick se zranil v zápase proti Gruzii, hned podle jeho grimasy ve druhé půli bylo vidět, že je zle. „Patrik byl dva dny v péči lékařů, fyzioterapeutů a masérů, takže s námi nebyl na trénincích. Zranění se lepší. Ještě uvidíme v den zápasu,“ prohlásil den před utkáním trenér českého výběru Ivan Hašek. Lýtko není v pořádku, v základní jedenáctce je Mojmír Chytil.

EURO 2024 v Německu

Letošní mistrovství Evropy ve fotbale se odehrálo v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila. Titul mistrů Evropy získali Španělé po vítězství 2:1 nad Anglií ve finále.

Z autobusu vyskočil i překvapivý muž. O berlích a s ovázanou nohou přijel tým v důležitém duelu podpořit Michal Sadílek. Záložník Twente si ošklivě poranil nohu před osmnácti dny, když na soustředění v Rakousku ve volnu sjížděl na tříkolce kopec. Ránu mu musely spravit desítky stehů.

Sadílek byl zdrcený, jeho místo zaujal Petr Ševčík. V zápase, který rozhodne o úspěšnosti národního mužstva na šampionátu, je ale Sadílek se spoluhráči.