Hlavní obsah

S belgickými fotbalisty neodcestuje na ME zraněný obránce Meunier

Belgičtí fotbalisté odcestují ve středu do dějiště mistrovství Evropy bez zraněného obránce Thomase Meuniera. Hráč Trabzonsporu bude doma pokračovat v rekonvalescenci a zatím zůstává součástí kádru. Belgická fotbalová asociace uvedla, že až po vyšetřeních v nadcházejících dnech se ukáže, zda bude moci do turnaje v Německu zasáhnout.

Foto: Yves Herman, Reuters

Belgický kouč Domenico Tedesco se svými svěřenci.

Článek

Meunier si poranil stehenní sval v sobotním přípravném utkání s Lucemburskem (3:0). V Bruselu opustil hřiště ani ne po čtvrthodině hry belgické generálky na Euro. „Ještě nevíme, jak je to špatné, ale nevypadá to dobře,“ řekl po utkání trenér Domenico Tedesco.

V belgickém kádru laborují se zraněním také další obránci Arthur Theate a Jan Vertonghen. Tedesco uvedl, že zůstává trpělivý a chce hráče ponechat v kádru i v případě, že by nebyli připraveni nastoupit do prvních zápasů.

Belgičané mají na soupisce 25 jmen. Změnu kvůli zranění v případě hráčů v poli mohou týmy udělat nejpozději do začátku svých vstupních zápasu na turnaji. Belgičané mají první zápas na programu 17. června, kdy se ve Frankfurtu utkají ve skupině E se Slovenskem.