Hlavní obsah

Rozverný Ronaldo si zatančil. I on bude spolurozhodovat o českém osudu

Místo tref spíš počítá, kolik lidí se po něm na Euro sápalo. Na turnaji zůstává bez gólu. Jindy by Cristiano Ronaldo byl mrzutý a mračil se, v Německu ho neopouští výborná nálada. Dokládají to záběry z tréninku Portugalců, při němž hvězdný kapitán zatančil.

Speciální taneční cvičení Cristiana RonaldaVideo: UEFA

Článek

Hamburk (Od našeho zpravodaje) - Šup sem, šup tam. K rytmické rozcvičce tanečník Ronaldo zapojil i paže. Až to chvíli vypadalo, že není na tréninku, ale na tanečním parketu.

Náramně bavil i spoluhráče, kteří se s ním rozcvičovali.

Portugalci jsou v naprosté pohodě. Po výhře 2:1 nad Čechy a 3:0 s Tureckem si už o víkendu zajistili postup do osmifinále Eura z prvního místa ve skupině.

Mimochodem, moc se o tom nemluví, ale i Portugalci s Ronaldem spolurozhodnou o českém osudu na turnaji. Jak?

Středeční výhra nad Tureckem zajistí Čechům postup. Teoreticky je ale možné, že do osmifinále by mohli postoupit ze třetího místa v případě, že je předskočí Gruzínci, kteří v souběžně hraném utkání vyřídí Portugalce vyšším rozdílem než Češi Turky.

Počítá se, že by úspěšní Češi odehráli osmifinále 2. července proti přijatelnějšímu Rakousku. Hrálo by se navíc v Lipsku, kam to fandové z Čech mají jen přes dvě hodinky autem.

Senzační a výraznější triumf Gruzínců by Haškův tým poslal do Kolína nad Rýnem, kde by 30. června sehrál osmifinále proti Španělsku.

Trochu rozdíl mezi oběma možnostmi, viďte?

Jasně, velkolepý triumf outsidera z Gruzie se jeví jako setsakramentsky divoká úvaha. Jenže Portugalcům o nic nejde, mohou šetřit síly i Ronalda.

„Musíme zůstat konkurenceschopní,“ ujistil před Gruzií kouč Portugalců Roberto Martínez. „Nebylo by dobré se zastavit a zase se rozjíždět.“

Znamená to, že by se v Gelsenkirchenu měl představit i devětatřicetiletý Ronaldo.

Proti Čechům se neprosadil a spíš zaujalo, jak se po vítězné trefě kolegy Conceicaa vysmál brankáři Staňkovi do obličeje. Proti Turkům mohl skórovat už sám, ale v jasné tutovce nesobecky posunul míč Bruno Fernandesovi.

Dočká se CR7 trefy ve třetím zápase? Byl by to pádný důvod k dalšímu tanečku. Skupinu na Euru ještě Ronaldo nikdy neskončil gólově na suchu.

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.