Hlavní obsah

Příběhem mi připomíná Jiráčka, míní Kolář o Hranáčovi

Robin Hranáč. Jméno, které v posledních dnech rezonuje. Vlastně spíš v posledních měsících. Kometa z Plzně vylétla až do základní sestavy fotbalové reprezentace na mistrovství Evropy. „Hrozně mu fandím. Robin je poctivý kluk, který si tohle zaslouží,“ říká Daniel Kolář, který má Hranáče prakticky denně na očích, protože je sportovním ředitelem Viktorie.

Daniel Kolář při vystavení poháru pro vítěze Eura v Praze. Video: Sport.cz

Článek

Čtyřiadvacetiletý stoper po třech přípravných zápasech na jaře skočil do prvního ostrého zápasu za národní tým hned na Euru proti Portugalsku (1:2). Dlouho byl skvělý, ale pak se přimotal k oběma inkasovaným gólům. „Stává se, že něco tečujete nebo do vás brankář vyrazí balon. Byl to pro něj jeden z největších zápasů kariéry, jsem rád, jak to zvládl. Podle mě si vedl velice dobře,“ podotýká Kolář.

Přitom Hranáč se teprve před začátkem končící sezony vrátil do Plzně z hostování v Pardubicích, kde hrál o záchranu. Na jiný level se rychle adaptoval. „Jeho příběh mi připomíná Petra Jiráčka, který taky během jednoho roku udělal obrovský progres a nakonec přestoupil do Německa a táhl nároďák,“ porovnává Kolář.

Krásný příběh Robina Hranáče. Kluk, který před rokem hrál baráž, šéfuje obraně na Euru.Video: Sport.cz

„Robin si cestu vyšlapal poctivými kroky, není líný. Chce na sobě pracovat, jde příkladem. Vždycky říkám: kolik tomu dáš, tak to se ti vrátí. Doufám, že se mu to teď vrací a bude vracet dál,“ doplňuje bývalý reprezentant a nynější funkcionář Plzně.

Je nasnadě, že o Hranáče bude v létě zájem. Pro západočeský klub může být problém poctivce z Kdyně udržet. Kolář z nájezdu nápadníků o klíčového obránce hrůzu nemá. „Těšíme se na to. Největší obavu má trenér, ale nikdo z nás není naivní, aby si myslel, že Robin bude hrát dalších deset let v Plzni,“ tuší Kolář.

Momentálně všichni zůstávají v klidu. „Přestup mu případně budeme přát, ale on se teď soustředí na Euro a my taky nic neřešíme. Uvidíme, co se bude dít po Euru,“ doplňuje Kolář.

Tomáš Sivok u poháru pro vítěze Eura. Video: Sport.cz

Celou Plzeň potěšilo, že se v základní sestavě proti Portugalcům objevil i Pavel Šulc. „Měli jsme radost. Klukům moc fandíme, věříme, že budou úspěšní a dotáhnou to na Euru co nejdál,“ uvádí Kolář.

Další možnost předvést se budou mít Hranáč se Šulcem a další v sobotu ve druhém zápase českého týmu na Euru proti Gruzii. „Čekám od Gruzínců obrovské nadšení a touhu po vítězství. Tím se dostali na šampionát, jsou semknutí. Mají velkou motivaci předvést se celému světu. To bude jejich hnací motor. Doufám, že my budeme taky dobře připravení, kvalitou je přehrajeme a zápas vyhrajeme,“ uzavírá Kolář.