Hlavní obsah

Při střetech mezi fanoušky Anglie a Nizozemska bylo zraněno pět lidí

Při střetech mezi fanoušky Anglie a Nizozemska před dnešním semifinále fotbalového mistrovství Evropy bylo zraněno pět lidí. Uvedla to policie. V Dortmundu před zápasem očekávali více než 100 tisíc fanoušků, z toho většinu příznivců Nizozemska bez vstupenky na utkání.

Foto: Fabian Bimmer, Reuters

Policisté zadrželi několik příznivců Nizozemska

Článek

„Víme o zprávách a videích na sociálních sítích o nepokojích v Dortmundu. Zdá se, že při několika příležitostech nizozemští fanoušci napadli v barech ty anglické a pokusili se jim ukrást vlajky,“ uvedla britská policejní jednotka, jež dohlíží na fotbalové fanoušky a má své příslušníky i v Německu.

Dortmundská policie uvedla, že se v jedné restauraci popraly dvě skupiny lidí, kteří na sebe házeli předměty. Z videa na sociálních sítích je podle agentury AP patrné, že malá skupina lidí v nizozemských barvách hází z venku židle do baru.

EURO 2024 v Německu

Letošní mistrovství Evropy ve fotbale se odehrálo v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila. Titul mistrů Evropy získali Španělé po vítězství 2:1 nad Anglií ve finále.