Hlavní obsah

Pod tlakem umíme hrát, říká Jurásek po české ztrátě. Patička? Máte trochu strach, aby to vyšlo

Aktualizováno

Ve dvaceti je nejmladším členem fotbalové reprezentace. Přesto po půli Matěj Jurásek slyšel od trenérů: Jdeš na plac! Takhle mladý si na Euru nezahráli Šmicer, Poborský, Sionko ani řada slavných českých kopáčů, kteří kmitali u lajny. Debut byl pro křídlo Slavie rozporuplný. Češi si sobotní remízou 1:1 proti Gruzii zkomplikovali cestu do osmifinále. I proto Jurásek při rozpravě s novináři několikrát zopakoval: „Musíme zvládnout poslední zápas proti Turecku.“

Frustrující, že jsme nedali víc gólů, ale trenéři říkali, že nám nemají, co vytknout, hodnotí Matěj JurásekVideo: Sport.cz

Článek

Jak hodnotíte vaši premiéru na Euru?

Výsledkově nic moc, ale jsem rád za 35 minut na hřišti. Výsledek se nepovedl, i když jsme hráli skvěle. Byla tam nadstavba, která v předchozím zápasu nebyla.

Při utkání jste si troufl na efektní patičku. Chtěl jste se ukázat?

Šel jsem na hřiště za stavu 0:1, což vždycky jdete s tím, že chcete udělat něco navíc. A patička? Je to spíš o stylu hry, jaký máte. A já to v něm mám. Člověk má trochu strach, jestli to vyjde, nebo ne. Já si na to ale věřím. Je to i určité překvapení pro soupeře a můžete se díky tomu dostat do šance.

Těch jste měli dost. Ale na výhru to nestačilo. Jak to vypadalo v kabině?

Nálada je zatím trošku horší. Zápas se nevyvedl do vítězného konce, trenéři ale řekli, že nám nemají co vytknout. Musíme zvednout hlavu a zvládnout poslední zápas.

Zvyšuje na vás tlak?

Já myslím že pod tlakem umíme hrát a nebojím se toho.

Končil jste duel jako levý wingbek, jak se vám hrálo?

Beka jsem hrával i na tréninku, byl jsem na to připravený, že mě tam trenér může dát. Snažil jsem se tam sypat míče, kluci byli ve vápně ready. Ale nepadlo to tam. Řekl bych, že chyběly centimetry. Kolikrát je to o štěstí.

Mohli jste nakonec i prohrát. Co vám běželo hlavou, když se Gruzínci řítili v nastavení tři na jednoho?

Modlil jsem se, ať to nedá. (usměje se) Tak jako všichni.

  2 : 0 Švýcarsko - Itálie 2 : 0 dohráno
20240629T18 : 00:00+0200
Švýcarsko vs. Itálie
Švýcarsko vs. Itálie
Švýcarsko
Itálie
  Německo - Dánsko dnes 21 : 00
20240629T21 : 00:00+0200
Německo vs. Dánsko
Německo vs. Dánsko
Německo
Dánsko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.