Hlavní obsah

Plán jsme plnili. Po gólu už ale nebyl čas na reakci, mrzelo De Bruyneho

Smutný konec. Takhle si to Rudí ďáblové rozhodně nepředstavovali. S Francií odehráli vyrovnanou osmifinálovou partii a v obraně byli téměř stoprocentní. Stopku na fotbalovém mistrovství Evropy jim však vystavil smolný vlastní gól obránce Jana Vertonghena, který si srazil míč mezi vlastní tři tyče po střele Kola Muaniho.

Sestřih zápasu Francie - BelgieVideo: Česká televize

Článek

„Je to škoda. Měli jsme plán, který jsme docela dobře plnili. Věděli jsme, že Francie má obrovskou kvalitu a bude více držet míč. My jsme čekali na rychlé protiútoky, ale mohli jsme být více nebezpeční. Dařilo se nám však držet nerozhodný výsledek. Po jejich gólu už nebylo moc času na reakci,“ mrzelo po zápase belgického kapitána Kevina de Bruyneho.

Hvězdný záložník se hned několikrát v utkání snažil o překvapivý krok, který by rozdrtil francouzské postupové ambice. V první půli protáhl francouzského brankáře při přímém kopu, ale Maignan jeho pokus vykopl z brankové čáry.

„Snažil jsem se udělat vše, co bylo v mých silách. Hrál jsem spíše pozorně do obrany a dělal jsem vše, abych pomohl týmu. Je ale škoda, že se mi nepodařilo skórovat, šance jsem měl,“ dodal De Bruyne.

Fotbalisté Belgie dobře plnili pokyny, které jim trenér Domenico Tedesco naordinoval: „Věděli jsme, že Francie má problém s rychlým dostupováním. Proto jsme nastoupili se třemi útočníky, abychom jim nedávali příliš prostoru v rozehrávce. My jsme naopak v defenzivě chtěli vyřadit jejich křídla, což myslím, že se dařilo.“

Rudí ďáblové vypadli v osmifinále Eura s rozporuplnými pocity. Ve skupinové fázi nepředvedli to, co se od nich očekávalo. Do vyřazovací fáze tak šli až z méně výhodné druhé pozice ve skupině za prvním Rumunskem.

„Mrzí nás prohra se Slovenskem, ta nás stála postup z prvního místa tabulky. Proti Francii jsme nebyli tak aktivní dopředu, ale ve skupině jsme měli více ze hry proti všem soupeřům. Je hrozná škoda, že Lukaku odjíždí domů bez gólu po tom, jaké výkony předváděl,“ upozornil kouč Belgie na fakt, že jednatřicetiletému útočníkovi na Euru nebyly uznány tři góly.

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.