Hlavní obsah

Ostuda! Němci celý zápas bučeli na španělského obránce

„Jsem snad v kravíně?“ mohl se ptát španělský fotbalista Marc Cucurella během semifinále Eura proti Francii (2:1). Neustálé bučení tribun na jeho osobu se nedalo přeslechnout. Důvod? Hrálo se v Mnichově a Němci, kterých byl stadion plný, mu vyčítali neodpískanou ruku ve čtvrtfinále proti domácímu celku. „Ostuda,“ soptil spoluhráč Dani Vivian.

Sestřih zápasu Španělsko - FrancieVideo: Česká televize

Článek

Mnichov (od našeho zpravodaje) - Chvilkami šlo až o téměř bizarní obrázek. Kdykoliv se balon dostal do místa, odkud se mohl levému bekovi Španělska jen přiblížit, fandění přestávalo být slyšet. A nahradilo jej ohlušující bučení. Němci Cucurellovi nemohou přijít na jméno. Brzy se k nim navíc přidali i Francouzi a vlasatý obránce pro nezaujatého diváka vypadal jako největší zloduch v historii kopané.

Ruku ve vápně po střele Jamala Musialy mu domácí publikum neodpustilo. Cítilo se okradeno o penaltu, která by mohla čtvrtfinále otočit k jeho libosti. A také se vymezilo vůči vysvětlení situace, s nímž Španěl přispěchal.

„Balon trefil moji ruku, ale rozhodčí hned ukazoval, že o penaltu nepůjde. A když to říká sudí, tak to penalta prostě nebyla,“ přemítal 25letý bek.

Na anglického arbitra Anthonyho Taylora se ale Němci zlobit nemohli, ten se po trávníku Allianz Areny neproháněl. Neustálým bučením tak dávali jasně najevo, že podle jejich názoru měl Cucurella asi Taylorovi sebrat píšťalku, penaltu nařídit sám, dát si žlutou kartu, celému Německu se omluvit a ještě se kát i při setkání s novináři.

Cucurellu nepřízeň tribun nerozhodila. Možná i díky tomu, že španělský kotel se se snažil nenávist kompenzovat skandováním jeho jména. Spolehlivým výkonem pomohl k postupu. A pak přišla na řadu obhajoba od jeho parťáka z obrany Daniho Viviana.

„Strašná ostuda. Nikdo si takové chování nezaslouží. Jít na fotbal proto, abyste mohli na někoho bučet… To je ukázka naprosté absence respektu ke člověku, který jen dělá svou práci,“ čertil se obránce Bilbaa.

Jeho mužstvo, včetně nenáviděného Cucurelly, může v práci pokračovat i ve finále.

To ale neplatí o oblíbencích bučícího davu.

EURO 2024 v Německu

Letošní mistrovství Evropy ve fotbale se odehrálo v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila. Titul mistrů Evropy získali Španělé po vítězství 2:1 nad Anglií ve finále.