Hlavní obsah

Optimismus českých fandů: Jdeme si pro výhru, jinak bychom tady nebyli

Od úterý se po Hamburku pohybuje nápadné množství fanoušků v dresech české fotbalové reprezentace. Valná většina z nich chtěla aspoň jednu noc před zápasem Eura proti Turecku strávit ve městě, načerpat místní atmosféru a dobře se vyspat před náročným dnem. Z patnácti oslovených fanoušků 13 očekává výhru Čechů a jen dva remízu. Výhru výběru půlměsíce nepředvídá nikdo.

Foto: Jakub Kynčl, Sport.cz

Havířovští fanoušci české reprezentace

Článek
Fotogalerie

Hamburk (od našeho zpravodaje) - Ještě před několika dny bylo Česko u sázkových kanceláří mírným favoritem. To se však zhruba 24 hodin před zápasem změnilo a mírným favoritem je u většiny sázkovek Turecko.

S drobně přimhouřeným okem však kurzy naznačují, že se středeční zápas na Volksparkstadium může vyvinout úplně jakkoli. A aspoň podle českých fandů v Hamburku, kteří do místa dění dorazili už v úterý, nejsou vyhlídky špatné.

Skupinka čtyř fandů ze Žatce si dopřávala pamětihodnosti Hamburku a s pivem v ruce plánovala návštěvu čtvrti St. Pauli a oficiální fanzóny. „Chceme vyhrát, proto jsme sem přijeli, věříme tomu,“ shodla se čtveřice. Neshodla se jen na výsledku, tipy zazněly 1:0, 2:0, 3:1 a 3:2. Všechny ve prospěch českého výběru.

Čeští fotbalisté se chystají na turecké peklo. Mají za sebou předzápasový tréninkVideo: Sport.cz

Fanda z Mladé Boleslavi spěchal do oficiální fanzóny a na středu plánoval v turistickém duchu, cílem je aspoň trochu poznat Hamburk. Postěžoval si jen, že nestihl koupit lístek do Českého domu v Hamburku, aby načerpal trochu atmosféry před zápasem. Ten už je beznadějně vyprodán. „Každopádně doufám, že vyhrajeme. Tipuju 2:1.“

Trio olomouckých fanoušků se nacházelo ve fanzóně mezi odpoledními a večerními zápasy. Plány měli klasické, někde trochu pojíst, popít, podívat se na večerní fotbaly a hlavně se na velký den dobře vyspat. „Dáme oběd, nějaké pivo a naladíme se na večer, na vítězství.“ Jako první však mezi sebou našli pochybovače tipujícího „bídnou remízu“. Zbylé tipy zněly 2:1 a 3:1.

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.

Čtveřice mladíků z Havířova vyrazila ze svých domovů už v pět ráno, takže již brzy odpoledne si mohla užívat krásy Hamburku. „Ráno se podíváme k moři, pak si trochu odpočineme a zastavíme se v Českém domě, kam máme koupené vstupenky. Nenecháme si určitě ujít ani pochod na stadion. „V 93. dá Souček vítězný gól na 2:1, roztočí to svoje letadlo a my to tam zničíme.“

Ranní procházku Hamburkem, pár piv a posléze i návštěvu Českého domu plánoval chomutovský fanda, který se potkal s dalšími dvěma fanoušky z Chomutova ve fanzóně. „Myslím, že to bude vydřená remíza.“ Dva parťáci však už byli optimističtější, očekávají výsledky 3:1 nebo 2:0. „Rozhodne Chytil,“ věří nejmladší z fandů.

  0 : 0 Německo - Dánsko 0 : 0 27. min Živě
20240629T21 : 00:00+0200
Německo vs. Dánsko
Německo vs. Dánsko
Německo
Dánsko
  2 : 0 Švýcarsko - Itálie 2 : 0 dohráno
20240629T18 : 00:00+0200
Švýcarsko vs. Itálie
Švýcarsko vs. Itálie
Švýcarsko
Itálie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.