Hlavní obsah

Zdrcený kapitán Maďarů ostře zkritizoval reakci zdravotníků

Na televizní rozhovor přišel v dresu svého vážně zraněného spoluhráče. Kapitán Maďarů Dominik Szoboszlai byl zdrcený z úrazu útočníka Barnabáse Vargy v zápase fotbalového Eura proti Skotům, zároveň kritizoval zásah zdravotníků. Úleva pro všechny přišla po zápase, Vargův stav je stabilizovaný. Maďaři vyhráli 1:0.

Sestřih utkání Skotsko - MaďarskoVideo: Česká televize

Článek

K děsivé srážce Vargy se skotským brankářem Angusem Gunnem došlo v 68. minutě, maďarští hráči ihned signalizovali k postranní čáře, ať přiběhnou zdravotníci. Szoboszlai knokautovanému parťákovi okamžitě pomáhal.

„Bude lepší, když o tom nebudu mluvit. Byl jsem jeden z prvních, který u něj byl. Byl jsem šokovaný. Snažil jsem se ho položit na bok, což je v těchto situacích to nejlepší. Nemohl pořádně dýchat,“ řekl Szoboszlai pro MagentaTV.

Zdravotníci ale s nástupem na hřiště nespěchali. Italský trenér Maďarů Marco Rossi po chvilce vyletěl z lavičky a rázně je popoháněl za Vargou. Maďarští hráči pak za nimi přiběhli ještě na hřišti a chtěli od nich brát zdravotní pomůcky.

„Nevím, jak zní protokol, jestli lidé nemohou na hřiště, když potřebujeme pomoct. Musíme v tomhle směru něco změnit, mnoho věcí musíme dělat rychleji. Každý ví, že vteřiny rozhodují,“ zmínil Szoboszlai.

Varga ze srážky s Gunnem vyvázl těžce otřesený. Rossi nejprve informoval o tom, že útočník jeho výběru má zlomenou lícní kost a že ho čeká operace. Posléze maďarský svaz informoval, že má několik zlomenin v obličeji a otřes mozku.

  0 : 3 Rumunsko - Nizozemsko 0 : 3 dohráno
20240702T18 : 00:00+0200
Rumunsko vs. Nizozemsko
Rumunsko vs. Nizozemsko
Rumunsko
Nizozemsko
  Rakousko - Turecko dnes 21 : 00
20240702T21 : 00:00+0200
Rakousko vs. Turecko
Rakousko vs. Turecko
Rakousko
Turecko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.