Hlavní obsah

Německo je prvním postupujícím. Splnili jsme očekávání, těšilo Nagelsmanna

Pro domácí publikum splněný první krok. Německá reprezentace zvládla i druhé střetnutí na evropském fotbalovém šampionátu, když porazila Maďarsko 2:0. Díky tomu, že jako první tým na Euru má dvě výhry, slaví favorit zasloužený postup do osmifinále. Trenér Maďarska Marco Rossi soptil nad výkonem rozhodčích, ale nebylo mu to nic platné. Jeho protějšek Julian Nagelsmann neskrýval nadšení z výkonu svého celku. Po postupu také měla být aktivována klauzule v jeho smlouvě a bude vést německý národní tým i na nadcházejícím mistrovství světa v roce 2026.

Článek

Svěřenci kouče Nagelsmanna se pořádně zapotili hned v první minutě zápasu, kdy je na švestkách málem nachytal Sallai. Ten se prohnal kolem chybujícího Joshuy Kimmicha, ale Manuel Neuer stihl skvělým zákrokem zasáhnout. Otěže ale následně přebrali domácí fotbalisté a v 22. minutě už mohli slavit. Ilkay Gündogan naservíroval míč Jamalu Musialovi, který rozradostnil naplněný stadion ve Stuttgartu.

K vyrovnání byl blízko hned několikrát Dominik Szoboslai, ale největší hvězda Maďarska vždy narazila na nepropustnou zeď jménem Neuer.

Konečné skóre brankou vstřelenou ve druhém poločase stanovil již zmiňovaný kapitán Gündogan. Ten se díky asistenci a gólu stal zaslouženou hvězdou zápasu.

„Neustále jsme se zlepšovali. Neuer nás podržel v prvním poločase, kdy předvedl dva skvělé zákroky. Takový je ale každý turnaj. Musíte přežít všechny nebezpečné situace, a když se dostanete do šance, tak být chladnokrevní. Druhý poločas jsme už zvládli v pohodě a zaslouženě vyhráli,“ řekl pro ARD německý kapitán a hráč zápasu Ilkay Gündogan.

Nadšení z výkonu svých svěřenců neskrýval ani trenér Julian Nagelsmann, který si pochvaloval především práci v obraně. Upozornil také na fakt, že s Maďarskem jeho svěřenci neměli pozitivní bilanci.

„Bylo to velmi těžké utkání, které bychom před nějakou dobou ještě nevyhráli. Naše očekávání v šatně i na stadionu byla, že získáme tři body a vybojujeme si postup. Předvedli jsme skvělý výkon do defenzivy a podržel nás i brankář. Všichni do toho dali vše,“ neskrýval nadšení z výkonu svého týmu německý kouč.

Maďarsko sice prohrálo, ale výkon oproti střetnutí se Švýcarskem rapidně zlepšilo. „Kluci zareagovali na prohru se Švýcarskem dobře a jsem hrdý na jejich výkon proti Německu. Čekali jsme, že se to může stát. Mají kvalitu všude na hřišti. Vytvořili jsme si spoustu šancí a nutno říct, že jsme měli smůlu,“ posteskl si trenér Rossi a rozhořčil ho výkon sudích v čele s hlavním Makkeliem z Nizozemska. „Rozhodčí byl dnes nejhorší muž na hřišti a Německo nepotřebovalo jeho pomoc, protože má silnější tým než my a stejně by vyhrálo.“

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.

Německo díky druhému vítězství ve skupině slaví jako první tým na šampionátu postup do osmifinále. Nagelsmannovi svěřenci se v posledním zápase skupiny A utkají se Švýcarskem.

Zajímavý je fakt, že ihned po vyhraném zápase se ozval na sociální síti X renomovaný novinář Fabrizio Romano, který přišel s informací, že Julian Nagelsmann prodloužil smlouvu do roku 2026 díky aktivované klauzuli, a bude tedy koučovat německou reprezentaci i na mistrovství světa.

  Anglie - Švýcarsko dnes 18 : 00
20240706T18 : 00:00+0200
Anglie vs. Švýcarsko
Anglie vs. Švýcarsko
Anglie
Švýcarsko
  Nizozemsko - Turecko dnes 21 : 00
20240706T21 : 00:00+0200
Nizozemsko vs. Turecko
Nizozemsko vs. Turecko
Nizozemsko
Turecko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.