Hlavní obsah

Největším favoritem je Anglie. Bookmakeři Čechům nevěří, sázkaři mají jiný názor

Pátečním zápasem Německa se Skotskem odstartuje největší fotbalová událost roku. Euro je významnou akcí nejen pro hráče, trenéry či fanoušky, ale na své si také přijdou sázkaři a samotné sázkové kanceláře. Bookmakeři nejvíce věří Anglii, která je favoritem celého turnaje s průměrným kurzem 4,3:1. Čechům odborníci příliš šancí na celkové vítězství nedávají, ale i tak jsou šestým nejvíce sázeným týmem turnaje na celkové vítězství.

Foto: Peter Cziborra, Reuters

Angličané jsou podle sázkařů i bookmakerů největšími favority na ovládnutí Eura.

Článek

Vyjma týmu za Lamanšským průlivem se za favorita dají s kurzem 5:1 považovat i Francouzi či domácí Němci (6,5:1). Český tým sice podle Fortuny má vysoký kurz 150:1, ale sázkařský národ týmu Ivana Haška věří a s 13 procenty patří mezi šestici nejsázenějších týmů na celkové vítězství v turnaji.

Velmi důležitý bude pro český tým úvodní zápas s favorizovanými Portugalci. „Bodík z úvodního klání by měl cenu zlata i v kontextu sebevědomí do dalších zápasů,“ říká sportovní expert Fortuny Roman Kovařík.

Byť největšími favority v kurzu 4,3:1 jsou Angličané v čele s Harrym Kanem, prostřílet k titulu krále kanonýrů by se dle bookmakerů měl Kylian Mbappé z Francie. To samé platí také o titulu nejlepšího hráče turnaje, kde čerstvá posila Realu Madrid je horkým favoritem před svým budoucím spoluhráčem Judem Bellinghamem. Talentovaný střední záložník je ale podle Tipsportu největším kandidátem na zisk titulu nejlepšího mladého hráče v kurzu 4:1.

Bookmakeři sázkové kanceláře Chance se také shodují, že by Češi měli postoupit ze skupiny v kurzu 1,2:1. „Očekává se, že vítězem skupiny bude Portugalsko s aktuálním kurzem 1,37:1. Česko (8:1) by se mělo poprat s Tureckem (5,5:1) o druhé místo,“ shrnuje bookmaker Chance Karel Brettschneider.

Zajímavostí je fakt, že Patriku Schickovi stačí jediná branka, aby se stal nejlepším českým střelcem v historii Eura. Na to, že se mu to poštěstí již v zápase proti Portugalsku, je kurz 4,5:1.