Hlavní obsah

Nejistota u Schicka. Prvotní vyšetření nám dalo lehkou naději, zní z reprezentace

Aktualizováno

Chmurný scénář se nenaplnil. Zatím. Nejlepší střelec minulého Eura Patrik Schick stále zůstává členem reprezentace na aktuálním šampionátu. „Prvotní vyšetření našimi přístroji nám dalo lehkou naději, což hned po zápase tak nevypadalo,“ řekl v neděli jeden z trenérů fotbalové reprezentace Jaroslav Köstl.

Prvotní vyšetření dalo lehkou naději, říká o zdravotním stavu Patrika Schicka Jaroslav KöstlVideo: Sport.cz

Článek

Hamburk (Od našeho zpravodaje) - Českého kanonýra odpoledne dál čeká avizované důkladnější vyšetření na magnetické rezonanci, která odhalí stav jeho zraněného lýtka.

Schick si přivodil svalový problém v sobotním utkání s Gruzií, při němž gólem přispěl k remíze 1:1.

Češi už bez hlavní ofenzivní hvězdy duel proti nejslabšímu týmu skupiny F nedokázali otočit.

„Je to důležitý hráč, naše hlavní palebná síla, co jsme měli a stále máme,“ uvedl Köstl. Asistent hlavního kouče Haška se podělil o dojmy a zprávy z českého týmu.

Na požádání rozvedl, jak citelně by zasáhla tým absence Schicka při dalším putování turnajem.

„Ztráta Páti by byla poměrně zásadní,“ uznal Köstl. „Na druhou stranu jsou tady připravení další kluci a jako střídající zahráli dobře.“

V Haškově výběru zůstává z útočníků Chytil, Hložek, Kuchta a Chorý. „Kdyby se stalo to nejhorší, s čímž musíme počítat, náhradu ve vlastních zdrojích najdeme. Nic jiného nám ani nezbývá. Kluci jsou ostřílení z Evropy,“ oznámil Köstl.

Reprezentace bude netrpělivě vyhlížet zprávu z nemocnice. Pokud by byl Schick provozuschopný, záleželo by, zda by nebyl trenérům například k dispozici až pro případnou vyřazovací fázi turnaje.

Do ní se ale Češi musí teprve dostat.

Před kláním s Tureckem podle Köstla další zásadní zdravotní potíže tým netrápí.

„Stav je odpovídající tomu, že jsme odehráli dva zápasy ve čtyřech dnech. Směrem k Turecku by tam nic zásadního nemělo být,“ dodal Köstl.

„Mám lehký výron kotníku. Není to nic vážného, ráno po zápase jsem to čekal horší,“ přiznal záložník Lukáš Provod, po Schickovi jediný další český střelec na současném Euru. Vzápětí ale Provod ujistil: „Budu připravený.“

Češi zakončí skupinu Eura ve středu. A pokud se nechtějí vracet ve čtvrtek domů, musí bezpodmínečně bodovat.

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.