Hlavní obsah

Naděje pro Francouze. Mbappé poprvé trénoval. Nos mu chránila jen náplast

Naděje existuje. Celá Francie netrpělivě a pozorně sleduje zdravotní stav své největší hvězdy Kyliana Mbappého. Pětadvacetiletý útočník se po zlomení nosu v pondělním zápase proti Rakousku poprvé objevil na tréninku. Před dalším duelem o postup do osmifinále fotbalového mistrovství Evropy běhal s náplastí přes nos a rozdával úsměvy na všechny strany.

Se zalepeným nosem a úsměvem na tváři. Dobře naladěný Mbappé trénoval stranou od týmu Video: UEFA

Článek

Před utkáním s Nizozemci, v němž si Francouzi už mohou zajistit postup, se neřeší téměř nic jiného než to, jestli nastoupí největší hvězda Kylian Mbappé.

Pro fanoušky jednoho z největších favoritů turnaje vysvitla naděje. Pětadvacetiletý útočník se již zapojil do tréninku. Největší hvězda týmu Didiera Deschampse se sice nezapojila do plné zátěže se spoluhráči a spíše se proběhla individuálně, ale z jeho kopačky vyšla i nejedna střela na bránu.

Mbappé rozdával úsměvy, debatoval s trenéry a nebylo na něm znát, že by ho něco bolelo. Otázkou však stále zůstává, zda proti Nizozemsku naskočí. Vše bude záležet i na tom, jestli se stihne připravit speciální maska, která obličej hvězdného útočníka ochrání.

Čerstvá posila Realu Madrid může být především ráda, že v turnaji může pokračovat. Při souboji s rakouským stoperem Kevinem Dansem Mbappé ostře narazil do soupeřova ramene a se zakrváceným obličejem musel střídat. Rojily se zprávy, že hvězdný útočník bude muset podstoupit v nejbližších dnech operaci, ale ta by nakonec měla přijít až po odehraném šampionátu.

„Zdravotnický personál udělal vše potřebné, aby se k nám připojil,“ říkal trenér Deschamps v jednom z rozhovorů.

Žádný komfort Mbappé při použití masky nemůže čekat. Deschamps však má v záloze hned několik dalších kvalitních útočníků a na pozici Francie jako jednoho z největších favoritů turnaje se moc nemění.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.