Hlavní obsah

Na Turky budu fit, hlásí Provod. Zároveň chválí smolaře Hranáče

V duelu s Gruzií na Euru si pochroumal kotník, deset minut před koncem šel Lukáš Provod ze hřiště. Po zranění Patrika Schicka a zdravotních problémech Antonína Baráka další patálie pro fotbalovou reprezentaci? „Nejde naštěstí o nic vážného. Čekal jsem, že ráno bude kotník horší. Cítím se dobře, na na Turky budu připravený,“ hlásil Provod v neděli v Hamburku.

Na Turky budu fit, je to jen lehký výron, prozrazuje Lukáš Provod a chválí Robina HranáčeVideo: Sport.cz

Článek

Hamburk (od našeho zpravodaje)  Po utkání s Gruzií se mu neusínalo dobře. Češi sice soupeře především po přestávce válcovali, remíza 1:1 ovšem nebyla výsledkem, jaký by si představovali. Při příznivé konstelaci jim však může k postupu stačit i bod ze závěrečného utkání ve skupině.

„Věřili jsme, že uděláme tři body. Na hřišti jsme dělali maximum, chyběla trocha štěstí. Teď se ale už koncentrujeme na zápas s Turky, který bude klíčový,“ podotkl Provod, který dal nádherný gól Portugalsku (prohra 1:2) v úvodním zápase na Euru.

Jeho spolupráce s Tomášem Součkem ve středu zálohy funguje výtečně. Přitom Provod zastává poněkud odlišnou roli než ve Slavii. „V klubu se pohybuju výš, dostanu se víc do koncovky. Nemám tolik defenzivních povinností. Se Sukem se mi ale hraje skvěle, snažíme se sbírat druhé míče. A také, aby byl jeden z nás vždycky vzadu. Ale ať už mě trenéři postaví kamkoli, budu se snažit o to nejlepší,“ uvedl Provod.

Sestřih zápasu Česko–GruzieVideo: Česká televize

Se spoluhráči prý často mluví se stoperem Robinem Hranáčem, který v roli reprezentačního nováčka hraje skvělé Euro. Nicméně, nešťastně se nachomýtl u všech tří inkasovaných gólů.

„Říkáme mu, že hraje výborný turnaj. Ani za jeden moment nemohl. On je ale psychicky silný. Věřím, že se mu všechno vrátí třeba proti Turecku a pomůže nám gólem. Klobouk dolů před ním, co na Euru předvádí. Hráli jsme spolu chvíli v jednadvacítce, od té doby udělal obrovský progres,“ prohlásil Provod.

V neděli má český tým volnější režim spojený s regenerací. Na výběr je posilovna nebo jiné sportovní aktivity. Například Provod si s třemi parťáky zahrál stále populárnější paddle. „Kdo prohrál? Toho hráče nebudu jmenovat, abych ho neponižoval. Hrál paddle poprvé. Byli jsme rádi, že nás doplnil do čtyřky,“ uzavřel s úsměvem Provod.

EURO 2024 v Německu

Letošní mistrovství Evropy ve fotbale se odehrálo v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila. Titul mistrů Evropy získali Španělé po vítězství 2:1 nad Anglií ve finále.