Hlavní obsah

Messi koupal Yamala, když byl miminko. Fotka je skutečná

Není to podvrh. Fanoušci fotbalové Barcelony se mohou dojímat. Fotografie, na které dvacetiletý Lionel Messi koupe ve vaničce půlročního Lamina Yamala, je skutečná. V posledních dnech se tenhle snímek začal hromadně šířit na sociálních sítích, vznikl v roce 2007 do charitativního kalendáře.

Foto: Fabian Bimmer, Reuters

Lamine Yamal oslavuje gól na mistrovství Evropy.

Článek

Oba asi není třeba rozvláčně představovat, Messi i v sedmatřiceti pokračuje ve své úžasné kariéře, teď bojuje s Argentinou o triumf na kontinentálním šampionátu Copa América. Tento týden sedmnáctiletý Yamal ji parádně rozjíždí, jak mimo jiné demonstruje na probíhajícím Euru. Španělsko čeká v semifinále šampionátu v úterý Francie.

Messi v době, kdy fotka vznikala, ještě neměl ani jeden ze svých osmi Zlatých míčů. Byl vycházející hvězdou Barcelony. Yamal za ni taky válí. „Magický dotek,“ napsal Yamal na sociální síti X ke zmíněnému obrázku.

Fanouškům přišlo neuvěřitelné, že by osud takový scénář vymyslel. Půlroční Yamal ponořený v bublinách ve vaně a u něj pečující Messi. Ovšem španělský deník Sport tohle focení zorganizoval, vznikal charitativní kalendář.

„Snímek je skutečný,“ potvrdil fotograf a jeho autor Joan Monfort pro server The Athletic. „Bylo velmi obtížné pořídit fotku. Dalo by se říct, že jsem potil krev. Lionel Messi byl tehdy velmi plachý a najednou se musel fotit s cizím miminkem ve vaně. Ale nakonec to byl dobrý obrázek,“ popsal Monfort.

Messi pak dlouhá léta zářil v Barceloně, Yamal jeho představení jako dítko a mládežník v proslulé klubové akademii La Masii sledoval. Teď díky svému obrovskému talentu čelí srovnání s ním.

„Je to hloupé. Média se snaží najít někoho a porovnat ho s ním. Ale Messi je legenda, já se neopovažuji se s ním měřit. Doufám, že dosáhnu alespoň z poloviny toho, co on. Je bezpochyby nejlepším v historii,“ podotkl nedávno Yamal.

Vše má před sebou a kultovní fotku v albu.