Hlavní obsah

Mám mobil plný zpráv od lidí ze Sparty, zářil Laci. Ulovil i Modričův dres

Když se dozvěděl, že hovoří s českými žurnalisty, okamžitě nahodil široký úsměv a vypálil: „Ahoj!“ Po rozhovoru zase plánoval, jak po cestě autobusem musí odepsat na všechny gratulace z Prahy, které mu zahltily mobil. Ďáblík z fotbalové Sparty Qazim Laci gólem proti Chorvatsku přispěl ke středeční remíze 2:2, která i před posledním duelem základní skupiny senzačně udržuje Albánii ve hře o postup do vyřazovací fáze Eura.

Sestřih zápasu Chorvatsko - AlbánieVideo: Česká televize

Článek

Hamburk (Od našeho zpravodaje) - „Stále je pro nás zvláštní, že tohle můžeme říct,“ žasl v rozhovoru pro Sport.cz a Český rozhlas Laci.

Qazime, odehrál jste největší zápas vaší kariéry?

Řekl bych, že ano! Reprezentuji svoji zemi v evropské soutěži. Gól je krásný, ale pro mě je nejdůležitější, že bereme bod, který nám dodá sebevědomí do zápasu proti Španělsku… Samozřejmě další úspěch by byl postoupit se Spartou do Ligy mistrů. (směje se)

Stihl jste postřehnout, jací možní soupeři na vás číhají v předkole?

Koukal jsem na to v hotelu před odjezdem na stadion. Pořád je čas se na kvalifikaci připravit, ještě mě čeká kemp se Spartou. Teď se člověk soustředí na Euro.

Fajn, pojďme k zápasu. Jak vás nakoplo, když jste proti Chorvatům v 11. minutě skóroval?

Víte, že jsem si takovou chvíli ani nedokázal představit? Úžasné! Jak rozhodčí pískl a Chorvaté rozehráli, sám jsem si v duchu říkal, že na to musím zapomenout a soustředit se dál, abych se dostal do další šance a týmu pomohl ještě víc.

Bylo náročné přecvaknout z české ligy na úroveň soupeřů, jako je Modrič?

Uf, hodně těžké! Musíte hrát daleko chytřeji, protože vaši soupeři jsou lepší a zkušenější. Chorvati mají neuvěřitelný tým, ale v prvním poločase se nám dařilo hrát, jak jsme chtěli. Získávali jsme balony a vyráželi do protiútoků. Myslím, že jsme mohli v první půlce dát víc než jeden gól.

Všimli jsme si, že jste si z chorvatské kabiny odnášel i Modričův dres. Hezký úlovek?

No jasně! Vzal jsem si ho pro sebe na památku. Považuju ho za jednoho z nejlepších hráčů, který hraje na mé pozici ve středu zálohy. Musím mu za dres poděkovat, přeju mu jen to nejlepší po zbytek šampionátu.

Co se stalo s Albánií, když po vašem vystřídání dvakrát inkasovala?

Nečekal jsem to. Odcházel jsem ze hřiště naprosto blažený a věřil jsem, že náskok udržíme. Dvakrát jsme inkasovali, ale potom jsme už zareagovali dobře a další gól nedostali. My jsme navíc tým, který hraje do 90. minuty. Nebudu kecat, v nastavení jsme měli štěstí. Bylo to ale tím, že jsme se nevzdali.

Je postup blízko, nebo daleko?

Musíme počkat, jak dopadne duel Španělů s Italy. Rozebereme si jejich zápasy a uvidíme, co na ně bude platit. Španělů se nesmíme bát. Nehledě ale na výsledek, budeme se snažit ze sebe dostat to nejlepší. Reprezentujeme tisíce fanoušků, kteří nás dojeli podpořit. Chceme jim znovu vykouzlit úsměv na tváři.

Na to jste zvyklý po titulech ze Sparty.

(usměje se) Dost kluků ze Sparty mi psalo. Ještě jsem neměl čas jim odpovědět, ale při cestě autobusem to všechno napravím.

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.

  0 : 1 Nizozemsko - Turecko 0 : 1 40. min Živě
20240706T21 : 00:00+0200
Nizozemsko vs. Turecko
Nizozemsko vs. Turecko
Nizozemsko
Turecko
  1 : 1 pk Anglie - Švýcarsko 1 : 1 pk   dohráno
20240706T18 : 00:00+0200
Anglie vs. Švýcarsko
Anglie vs. Švýcarsko
Anglie
Švýcarsko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.