Hlavní obsah

Lingr ukázal, jak skvělý žolík to je. Turecko bude schůdnější soupeř, věří expert

Češi ani ve druhém zápase na fotbalovém mistrovství Evropy nebrali tři body. Gruzínce tlačili po většinu duelu, ale paradoxně mohli v samotném závěru o remízu přijít. Na to poukázal ve STUDIO EURO na Sport.cz i Pavel Hoftych. „Byl to dost zrádný soupeř, což potvrdil i při posledním brejku v závěru. Bod musíme brát. Mohli jsme vyhrát, ale klidně i prohrát,“ říkal trenér.

Sestřih zápasu Česko - GruzieVideo: Česká televize

Článek

Proměněná penalta v závěru první půle Čechy bolela. Patrik Schick mohl srovnat hned vzápětí, ale nakonec si vyrovnávací trefu pošetřil až do druhé půle. Jiný gól však už z kopaček svěřenců trenéra Haška nepřišel. Proč tomu tak bylo?

„Skvěle jim zachytal brankář, pochytal toho opravdu spoustu. Na můj vkus jsme chvílemi moc předržovali míč. Do vápna mělo jít daleko více centrů. Chyběl mi i druhý útočník ve hře. Osobně bych tam při takovém tlaku rád viděl Tomáše Chorého,“ analyzoval Hoftych důvody, proč Češi nezískali všechny tři body.

Fotbalová reprezentace však může být nakonec s bodem spokojená. Gruzie, kdyby využila poslední brejk zápasu, mohla klidně slavit historicky první vítězství na evropském šampionátu.

Remíza moc mrzí, ale dobré je, že žijeme do posledního zápasu. Fanoušci byli neuvěřitelní, říká Václav Černý. Video: Sport.cz

„Byl to smrtící brejk. Tomu hráči to ale naštěstí skočilo a přestřelil. Na druhou stranu to byl snad jediný jejich únik. Bránili jsme dobře a zodpovědně,“ říkal expert ve STUDIO EURO.

Ivanu Haškovi s nutnou dávkou štěstí skvěle vyšlo střídání. Jen co přišel Ondřej Lingr na hřiště, hned se podílel na vyrovnávací trefě svého celku. „Měl skvělý příchod na hřiště. Opět potvrdil, jak výborný žolík to je. Gól po jeho souboji padl trochu se štěstím, ale to k fotbalu patří,“ chválil Hoftych.

Český tým aktuálně ve skupině F má stejně jako Gruzie jeden bod. V posledním střetnutí s Tureckem tak musí nutně vyhrát. Proti papírově nejslabšímu soupeři mohli svěřenci trenéra Haška zvítězit, ale bod musí respektovat.

„Gruzie má skvělý tým. Musíme si uvědomit, že vyřadila Řeky, kteří mají za sebou nejeden úspěch. Mohli jsme vyhrát, byli jsme aktivnější a měli více šancí, ale prohra také nebyla daleko. Bod musíme brát. Věřím, že proti Turecku máme daleko větší šanci na vítězství. Nic jiného nám ani nezbývá, pokud chceme postoupit,“ dodal expert.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.