Hlavní obsah

Reprezentace odcestovala na Euro bez Krejčího

Aktualizováno

Čeští fotbaloví reprezentanti odletěli na nadcházející Euro v Německu bez Ladislava Krejčího. Kapitán pražské Sparty dostal od vedení povolení dořešit přestup do zahraničí ještě před začátkem šampionátu, k národnímu týmu se připojí ve čtvrtek večer. Fotbalová asociace ČR o tom informovala na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Ladislav Krejčí ze Sparty oslavuje remízové derby proti Slavii.

Článek

Krejčí má namířeno do španělské Girony, která v minulém ročníku tamní nejvyšší soutěže skončila třetí. Zajistila si tím účast v hlavní fázi Ligy mistrů, jíž si pětadvacetiletý obránce či defenzivní záložník zahraje poprvé v kariéře. Pokud tedy k přestupu skutečně dojde, což se jeví jako hodně reálný scénář.

Sport.cz již dříve informoval, že pro Krejčího je španělská liga výzvou, jíž by rád okusil. Podle renomovaného novináře Mattea Moretta se již počátkem června s Gironou dohodl na podmínkách smlouvy a jednání pak probíhala na meziklubové úrovni. Nyní to vypadá, že si Sparta s katalánským celkem plácla a přestupu stojí v cestě již jen formality a zdravotní prohlídka. Letenští by za kapitána podle zákulisních zdrojů měli inkasovat přibližně 13 milionů euro (přes 320 milionů korun).

Kromě Krejčího se do Německa odebrali všichni ostatní členové finálního výběru pro Euro, celkem tedy pětadvacet fotbalistů. Nechyběl ani slávista Petr Ševčík, jenž v nominaci nahradil Michala Sadílka. Běhavý záložník se na soustředění v Rakousku nešťastně zranil při jízdě na tříkolce a na turnaji by tak realizačnímu týmu nebyl k dispozici.

Reprezentace si německé trávníky poprvé vyzkouší v pátek během otevřené tréninkové jednotky v Norderstedtu. Krejčí by se měl k mužstvu připojit ve čtvrtek večer, takže o nic důležitého zřejmě nepřijde. A možná mezi spoluhráče přicestuje už jako oficiální posila Girony.

Fotogalerie