Hlavní obsah

Koller: Zápas s Turky je v našich silách zvládnout

Má bohaté zkušenosti s hrou na německých stadionech i s účastí na mezinárodních fotbalových turnajích. V den druhého zápasu národního tymu byl legendarni útočník Jan Koller v Českém domě v Hamburku jednoznačně hlavní hvězdou. Společných fotek a podpisů rozdal nespočet. Koller zůstává po dvou skupinových zápasech optimistou. Věří, že jeho nástupci v české fotbalové reprezentaci klíčový duel s Tureckem zvládnou.

Rozhovor s Janem KolleremVideo: Sport.cz

Článek

Nemůžu začít jinak než dnešním zápasem s Gruzií. Jak jste v publiku trnul?

Tak trnul jsem. Samozřejmě je to ztráta dvou bodů. Dneska jsme si určitě zasloužili vyhrát, ale bohužel jsme dojeli na neproměňování šancí. Začali jsme velmi dobře. Pak samozřejmě přišel nešťastný okamžik u penalty do šatny. Gruzínci do té doby nic neměli a my jsme bušili do obrany. Šance tam byly, ale góly jsme nedávali. A nakonec jsme paradoxně z poslední akce mohli ještě prohrát.

Překvapila vás něčím hra Gruzie?

Tak musím říct, že někteří jejich hráči individuálně umí s balonem. Ale naši hráli, co se týče obranné fáze, skvěle. Do ničeho je nepouštěli a sami si vypracovali šance. Takže já jsem s hrou našeho týmu spokojen, až na ten výsledek.

Sestřih zápasu Česko–GruzieVideo: Česká televize

Když jste se na to díval z pohledu útočníka, trochu to vypadalo, jako kdyby naši hráli na někoho takového, jako jste vy. Jen tam ten někdo dnes trochu chyběl, nepřijde vám to?

Myslím, že ne, že se tam snažili. Dostali jsme se do šancí i kombinačně. Ale jak říkám, těch šancí byla spousta, ale ta koncovka byla bohužel špatná. Musím pochválit i brankáře Gruzie, který zachytal taky fantasticky. Jak při střele Patrika Schicka, tak i v případě Adama Hložka tam skvěle zasáhl, Těch šancí jsme měli spousty. Ono také není jednoduché hrát do obrany – a to myslím, že jsme se tam dostávali. Góly jsme ale nedali.

Ať máme také nějaká vlídná slova. Kdo se vám naopak z českého týmu dnes líbil?

Ti kluci v obraně zahráli. Láďa Krejčí hrál dneska dobře, Lukáš Provod hrál dobře, takže v defenzivě byl týmový výkon dobrý, bohužel chyběla ta koncovka.

Těch scénářů šampionátu už jste zažil několik. Máme jeden bod před posledním zápasem s Tureckem. Jaká je vaše predikce? Co nás čeká v posledním zápase? Bude to o tom vrhnout vše dopředu a snažit se?

Tak já jsem předpokládal, že se stejně rozhodne v zápase s Tureckem – a holt je musíme porazit. Myslím si, že i kdybychom vyhráli, tak by to bylo to samé. Možná by nám třeba bývala stačila remíza, ale teď musíme vše vrhnout na zápas s Tureckem. V našich silách je ten zápas zvládnout.

Nikdy není příjemné, když soupeř kouskuje hru. Snažili jsme se zklidnit, bylo těžké udržet emoce, zní z českého týmuVideo: Sport.cz

Osobní tip?

Já jsem pořád optimista a věřím, že se to konečně zlomí a že na turnaji vyhrajeme. Třeba jedna nula, že tam nějaký gól ze standardní situace dáme, a nakonec třeba z třetího místa postoupíme dál.

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.