Hlavní obsah

Karty, sázky, krycí jména. Jak tráví Češi na Euru volné chvíle

Karty, kvízy, sázení se o vše možné. Ponorková nemoc ve fotbalové reprezentaci evidentně nehrozí. Byť jsou spolu hráči už třetí týden, volné chvíle tráví pohromadě. „Máme takovou partičku s Tomášem Součkem, Vláďou Coufalem a Lukášem Provodem. Hrajeme karty, hry, sázíme se o různé věci. V týmu teď také hodně hrajeme Krycí jména, to jedeme my i trenéři,“ řekl obránce Tomáš Holeš.

Tomáš Holeš prozradil, co dělají čeští fotbalisté ve volných chvílích. Frčí desková hra Krycí jménaVideo: Sport.cz

Článek

Hamburk (od našeho zpravodaje) - Během středečního návratu do Hamburku z Lipska, kde den předtím Češi padli s Portugalskem, nebyla na hry příliš nálada. Fotbalisté stále vstřebávali hořkou prohru s Ronaldem a spol., od kterých inkasovali gól na 1:2 ve druhé minutě nastavení.

„Byl to velký zápas, spousta emocí, adrenalinu a hořká tečka na konec. Naspal jsem maximálně pět hodin,“ uvedl Holeš. Na stadionu v Lipsku si splnil sen - stál proti hvězdnému Ronaldovi.

Vyfoťte se s trofejí pro mistry Evropy!

Chcete mít snímek s pohárem, o který aktuálně bojují v Německu fotbalisté na Euru 2024? Trofej pro mistry Evropy bude vystavena v pražském obchodním centru Westfield Chodov ve dnech 21.–22. června. V pátek 21. června ve 13 hodin proběhne slavnostní odhalení, pohár bude k vidění až do 20 hodin. V mezičase proběhne autogramiáda dvou hráčů FC Viktoria Plzeň (15:30–16:15 hod.) a AC Sparta Praha (17:00–17:45). V sobotu bude pohár vystaven od 10 do 15 hodin.

„Bylo vidět, že má obrovské zkušenosti. Schovával se mi za zády, což je hodně nepříjemné. Čekal na centr, má ohromný výskok. Jsem rád, že jsme ho ubránili. Pro mě to byl splněný sen si proti němu zahrát,“ prohlásil Holeš, který se krátce vrátil k Ronaldovu nepříliš sportovnímu gestu, které převedl směrem k brankáři Jindřichu Staňkovi po vítězném gólu.

„S klukama jsme řešili, že tam od něj nebyl respekt, jaký bychom si představovali. Věřím, že i pro Ronalda bylo utkání těžké. Když se Portugalcům povedlo zápas otočit, byla tam vlna emocí. Stane se,“ pravil Holeš.

Se spoluhráči ho ve čtvrtek odpoledne čeká mimofotbalová záležitost, a sice setkání se starostou Hamburku přímo v historické budově radnice. „Tyto akce k takovým turnajům patří, nemám s nimi problém,“ podotkl Holeš.

Druhý zápas na Euru odehrají Češi v sobotu v Hamburku proti Gruzii, která v úvodním duelu podlehla 1:3 Turecku. V případě vítězství se přiblíží postupu do osmifinále, kam se kvalifikuje i kvarteto nejlepších celků na třetích místech.

  Anglie - Švýcarsko dnes 18 : 00
20240706T18 : 00:00+0200
Anglie vs. Švýcarsko
Anglie vs. Švýcarsko
Anglie
Švýcarsko
  Nizozemsko - Turecko dnes 21 : 00
20240706T21 : 00:00+0200
Nizozemsko vs. Turecko
Nizozemsko vs. Turecko
Nizozemsko
Turecko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.