Hlavní obsah

Kane a spol. se chystají na Slováky. Čerpali energii ze slunce

Aktualizováno

Roztáhnout karimatku, odložit bokem masážní válec a jde se na věc. Angličtí fotbalisté věnovali jeden z tréninků před nedělním osmifinále Eura se Slovenskem populární józe. A kapitán Harry Kane věří, že mužstvo je připraveno potvrdit roli favorita: „Musíme ale podat co nejlepší možný výkon, jinak neuspějeme.“

Jógu a pořádné protažení měli na programu po postupu ze skupiny fotbalisté Anglie Video: UEFA

Článek

„Vezměte si trochu sluneční energie,“ pobízela lektorka hvězdy v čele s Kanem, Bukayem Sakou nebo Judem Bellinghamem. Fotbalisté po posledním skupinovém utkání vyměnili hřiště za travnatý plácek a v německém vedru regenerovali tělo i mysl zase trochu jiným způsobem, byť jóga už je v mnoha sportech běžnou součástí tréninkového procesu.

A výjimkou není ani slavný Albion. „Dejte dlaně k sobě do pozice milosti a vděčnosti,“ říká lektorka na jednom ze záběrů.

Jinak ale Angličané jistě pilovali taktiku a detailně rozebírali slabé i silné stránky osmifinálového soupeře. „Slovensko má několik skvělých fotbalistů, hrozba spočívá zejména v týmu jako celku. Velmi rádi vysoko a intenzivně presují, čímž dělají soupeřům velké problémy,“ popisoval v sobotu na tiskové konferenci Kane.

Sestřih zápasu Dánsko–AnglieVideo: Česká televize

Kouč našich východních sousedů Francesco Calzona si uvědomuje, že favorit podvečerního duelu je jasný. „Co se týče kvality, Anglie má jeden z nejlepších týmů na celém turnaji. Hráči jsou techničtí i fyzicky silní a mají skvělé myšlení. Potřebujeme využít každou příležitost, a naopak dělat minimum chyb. Oni jsou schopni potrestat každé zaváhání,“ ví.

Šance Slovenska, v jehož kádru jsou například sparťan Lukáš Haraslín či na šampionátu už dvougólový slávista Ivan Schranz, jsou však možná větší, než by se ještě před Eurem zdálo. I když Angličané vyhráli svou skupinu, od expertů a médií to schytávají kvůli nepříliš atraktivní hře.

Terčem kritiky je hlavně kouč Gareth Southgate. Kane se ho ale veřejně zastal. „Věřím, že fanoušci stojí za námi i za trenérem. Jasně, lidé někdy vyjadřují svůj názor, co si myslí, že bychom měli dělat lépe, ale i tak nás mohutně podporují. Ve druhém poločase proti Slovinsku byla na stadionu jedna z nejlepších atmosfér, jakou jsem kdy zažil,“ prohlásil 30letý útočník Bayernu Mnichov.

„Věřím, že máme nejen silný kádr, ale také realizační tým. Za posledních šest let nás to stálo hodně úsilí, abychom se dostali až sem. Uvědomujeme si, že je před námi náročná cesta, chceme-li dokráčet až do finále. Společně bojujeme, trénujeme a v zápasech potřebujeme na své straně i fanoušky,“ dodal.

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.

  0 : 0 pk Portugalsko - Slovinsko 0 : 0 pk   dohráno
20240701T21 : 00:00+0200
Portugalsko vs. Slovinsko
Portugalsko vs. Slovinsko
Portugalsko
Slovinsko
  1 : 0 Francie - Belgie 1 : 0 dohráno
20240701T18 : 00:00+0200
Francie vs. Belgie
Francie vs. Belgie
Francie
Belgie
  Rumunsko - Nizozemsko dnes 18 : 00
20240702T18 : 00:00+0200
Rumunsko vs. Nizozemsko
Rumunsko vs. Nizozemsko
Rumunsko
Nizozemsko
  Rakousko - Turecko dnes 21 : 00
20240702T21 : 00:00+0200
Rakousko vs. Turecko
Rakousko vs. Turecko
Rakousko
Turecko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.