Hlavní obsah

Jak Ronaldo překvapil Kvaradonu a on pak prožil svůj nejšťastnější den

Když Cristiano Ronaldo v roce 2013 v Tbilisi slavnostně otevíral fotbalovou akademii, pozdravil se i s tamními dorostenci. V chumlu na něj zíral, alespoň podle fotky kolující na sociálních sítích, i dvanáctiletý Chviča Kvaracchelija, velký obdivovatel CR7. Teď si zahráli proti sobě na Euru a hvězda Gruzie svůj velký vzor dokonale zastínila.

Sestřih utkání Gruzie - PortugalskoVideo: Česká televize

Článek

Od jejich prvního setkání sice uběhlo už jedenáct let, Chviča Kvaracchelija za tu dobu dospěl a stal se rovněž fotbalovou hvězdou, ale při setkání s držitelem pěti Zlatých míčů byl stejně paf, jako když byl ještě kluk.

„Potkali jsme se už před zápasem a on mi popřál hodně štěstí. Nikdy bych si nepomyslel, že za mnou někdy přijde a bude se mnou mluvit,“ vyprávěla hvězda Gruzie po výhře 2:0 nad favorizovaným Portugalskem, která třímilionovou kavkazskou zemi překvapivě katapultovala do osmifinále proti Španělsku.

„Ronaldo je velkým hráčem a velkou osobností ve fotbale i mimo něj. Hrozně moc ho respektuji, je jedním z nejlepších hráčů na světě. Když za mnou přišel, byl to úžasný moment, dodalo mi to sebevědomí, že něco můžeme uhrát,“ dodal Kvaracchelija, jenž svá slova potvrdil už ve druhé minutě, kdy chladnokrevně zakončil rychlý brejk. A nakonec šlo o vítěznou a postupovou trefu.

Po zápase si navíc se svým idolem vyměnil dres. „Mám dres Ronalda a jdeme dál. Tohle je nejlepší den pro fanoušky v Gruzii. Zapsali jsme se do historie. Byť nám nikdo nevěřil, že můžeme porazit Portugalsko, přesto jsme to dokázali, a ukázali jsme také, že máme silný tým. I když existuje jen jednoprocentní šance na úspěch, dokázali jsme, že to může vyjít,“ radoval se hráč Neapole přezdívaný Kvaradona.

A pár nádherných slalomů jako Maradona v utkání i předvedl.

„Tohle je nejšťastnější den mého života. Je teď těžké vyjádřit pocity slovy. Jsem hrozně šťastný. Ale už ve čtvrtek začneme myslet na další zápas,“ říkal. V osmifinále Gruzie narazí na dalšího velkého favorita z Pyrenejského poloostrova – Španěly.

„Mají náš respekt. Už jsme s nimi sehráli hodně zápasů, takže je dobře známe. Portugalci a Španělé patří k těm nejlepším týmům, ale teď jsme ukázali, že porazit se dá každý. Na mistrovství Evropy už není slabých týmů, respektujeme je, ale uděláme vše pro to, abychom znovu vyhráli,“ slíbil Kvaracchelija směrem k nedělnímu utkání.

Související témata:
Chviča Kvaracchelija
  2 : 0 Německo - Dánsko 2 : 0 dohráno
20240629T21 : 00:00+0200
Německo vs. Dánsko
Německo vs. Dánsko
Německo
Dánsko
  2 : 0 Švýcarsko - Itálie 2 : 0 dohráno
20240629T18 : 00:00+0200
Švýcarsko vs. Itálie
Švýcarsko vs. Itálie
Švýcarsko
Itálie
  Anglie - Slovensko dnes 18 : 00
20240630T18 : 00:00+0200
Anglie vs. Slovensko
Anglie vs. Slovensko
Anglie
Slovensko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.