Hlavní obsah

Hašek: Byla ve mně malá duše, ale přežili jsme! Jedeme dál, z Eura nikdo z nás nechce

Když v závěru nastavení pelášili tři Gruzínci na stopera Robina Hranáče, vyskočil trenérovi Ivanu Haškovi tep snad nad 200. „Byla ve mně malá duše. Ale obrovskou šanci jsme přežili a jedeme dál,“ řekl Hašek po sobotním remízovém duelu na Euru.

Byla ve mně malá duše, ale přežili jsme! Jedeme dál, z Eura nikdo z nás nechce, hřímá Ivan HašekVideo: Sport.cz

Článek

Hamburk (od našeho zpravodaje) – Ačkoli jeho mužstvo po přestávce soupeře válcovalo, udělalo z gruzínského brankáře nakonec muže utkání. Ale i remíza (1:1) může v konečném účtování přispět k postupu do osmifinále. „Když vidíte, jak se tým rval, jak bojoval a dal do zápasu maximum… Nikdo nechceme domů. Budeme v posledním zápase válčit s Tureckem o postup,“ uvedl Hašek.

Byť výsledkově zápas nevyšel, byl herně nejlepší pod vaším vedením?

Klukům musím poděkovat, jakým způsobem k utkání přistoupili. S jakým elánem a touhou po výhře se prezentovali. Dokázali jsme vystřelit šestadvacetkrát, bohužel jsme dali jen jeden gól. Nakonec jsme mohli i prohrát. Takový je někdy fotbal.

Bylo ve hře poslat do hry silového útočníka Tomáše Chorého?

Určitě se na Euro ještě do hry dostane. Chtěli jsme dostat do hry náběhové útočníky, proto šli na trávník Lingr s Chytilem. Jasně, po zápase jsme chytřejší. Prostě jsme se takto rozhodli.

Sestřih zápasu Česko - GruzieVideo: Česká televize

Český tým pronásleduje na Euru smůla. Drží se především stopera Robina Hranáče, který byl u všech inkasovaných gólů. Proti Gruzii zahrál nešťastně rukou, byla z toho penalta.

Třeba dá Robin příště gól. Má ohromnou kvalitu, všichni tohle vidí. Takovými zápasy dál roste. Bohužel se teď nachomýtl u gólů. Jsem ale přesvědčený, že v Česku dlouho nevydrží. Vůbec máme celkově smůlu. Ale není ještě konec, třeba se k nám štěstí obrátí čelem v příštím zápase.

Nakolik vám zkomplikovala situaci nemoc Antonína Baráka, který měl být původně v základní sestavě?

Den před zápasem měl teplotu. Dostával neustále vitamíny, lékaři dělali maximum. Ráno už byl bez teploty, ale bohužel se pere s nějakým virem. Doktoři mu dali povolení na maximálně patnáct minut.

To jste nakonec využil.

Řekl jsem Tondovi před utkáním, že půjde do hry pouze v nutném případě. Což se naplnilo, Tonda odehrál závěrečnou čtvrthodinu. Má takové schopnosti, že týmu pomohl i ve stavu, v jakém je. Po zápase se necítil dobře. Věřím, že na Turecko bude fit.

Jak to vypadá s Patrikem Schickem, který musel střídat kvůli svalovému zranění?

Půjde v neděli na magnetickou rezonanci, potom se uvidí. V tuto chvíli ale nejsem příliš optimista. Je to klíčový hráč, umí dát gól. Máme ale hráče, kteří jeho roli můžou zastoupit. Chorý, Kuchta, Lingr, Chytil.

Jak nyní pracovat s týmem, aby dál věřil v postup?

Když jsem viděl kluky v kabině, flintu do žita rozhodně nikdo neházel. Uděláme maximum, abychom na Euru zůstali.

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.