Hlavní obsah

Fanoušci se na Euru baví. Češi našli premiéra Fialu v německém dresu

Kdo si hraje, nezlobí. Evropský šampionát není jen svátkem fotbalu. V Německu, kde se letošní Euro koná, se aktuálně dá mluvit o celospolečenské události. Fanoušci se baví nejen na stadionech, ale radost rozdávají i v ulicích či na sociálních sítích. Jedním z terčů vtípků se stal překvapivě i premiér České republiky.

Foto: Liesa Johannssen, Reuters

Fanoušci si užívají atmosféru letošního Eura.

Článek

Souboj Itálie s Albánií otevíral skupinu B na šampionátu a nutno říct, že se potkaly dva týmy s velmi aktivními fanoušky. Především celá Albánie si užívá účast na šampionátu a dává to najevo nejen hlasitou podporou na stadionu, ale také v ulicích německých měst. Poprvé se podporovatelé země s orlem ve znaku zapsali do povědomí, když Italům „sáhli“ na jejich národní poklad.

Albánští fanoušci sice na Euru měli i momenty, za které je například UEFA kritizovala či trestala. To se však dělo na stadionu. V ulicích se stali oblíbenci i některých německých policistů.

Pro české fanoušky zřejmě nejvtipnější moment Eura nastal po utkání Německa proti Švýcarsku. Na remízovém střetnutí by zas až tak nic vtipného nebylo. Na tribuně ve Frankfurtu však byl k vidění dvojník českého premiéra Petra Fialy. Češi se již tradičně fotografie chytili a z plešatého německého dvojníka předsedy české vlády se stal hit internetu.

S každou takovou událostí, jako je fotbalové mistrovství Evropy, je spojený alkohol. Jestli si nějací fanoušci pivo dokážou užít, jsou to Angličané. Ti si zahráli hru, při které dolévali chmelový mok do kelímku postaveného na hlavě spícího nešťastníka.

U fanoušků Albionu ještě zůstaneme. Vychlazené pivo v horkých dnech mnohdy nestačí. Je třeba si skočit do vody. Jednomu z anglických podporovatelů se zřejmě nechtělo jít na koupaliště, a tak neváhal a zaplul do nejbližší fontány na náměstí ve Frankfurtu.

Jeden z fanoušků Polska se stal terčem posměchu, když na internetu zveřejnil místo, které si zakoupil na stadionu v Berlíně při zápase s Rakouskem. Je třeba přiznat, že oprávněně.

Čím jiným vše zakončit než písničkou. Hudba patří na jakoukoliv událost, která se ve světě koná. Vědom si toho je i německý saxofonista, který se připojil ke skandujícím domácím fanouškům v ulicích a přidal ke skvělé atmosféře i hudební vložku.

Šampionát má za sebou už většinu skupinových zápasů a pomalu ale jistě se chýlí ke konci. Fanoušci si však důvod k radosti, tanci či nejrůznějším vtípkům najdou vždy. Stále je tak na co se těšit…

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.

  Švýcarsko - Itálie dnes 18 : 00
20240629T18 : 00:00+0200
Švýcarsko vs. Itálie
Švýcarsko vs. Itálie
Švýcarsko
Itálie
  Německo - Dánsko dnes 21 : 00
20240629T21 : 00:00+0200
Německo vs. Dánsko
Německo vs. Dánsko
Německo
Dánsko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.