Hlavní obsah

Fanoušci Anglie se zlobí: Proč trenér opomíjí největší ofenzivní eso minulé sezony?

Ofenzivní sílu Anglie na fotbalovém mistrovství Evropy netřeba představovat. Phil Foden, Harry Kane, Bukayo Saka by se měli starat o brankovou smršť týmu. Pravda je zatím jinde. Albion se střelecky trápí. Během dvou zápasů na Euru, ve kterých získal čtyři body, vstřelil jen dva góly. Fanoušci se tak ptají trenéra Garetha Southgatea, proč nedostal zatím žádný prostor na hřišti Cole Palmer. Hráč, který se za Chelsea trefil v minule sezoně dvaadvacetkrát.

Foto: John Sibley, Reuters

Cole Palmer na svůj první start na Euru stále čeká.

Článek

„Southgate zapomněl, že Cole Palmer je na lavičce,“ vtipně reagoval jeden z fanoušků na nepostavení dvaadvacetiletého ofenzivního hráče.

Není se čemu divit. Anglie nutně postrádala v zápase kreativitu a po gólu Dánska na 1:1 se dokonce hráči Albionu zatáhli a výsledek spíše bránili.

„Mít na lavičce hráče s největším gólovým přínosem v lize je trestuhodné,“ poukázal jiný fanoušek na fakt, že Palmer se v Chelsea podílel na 33 brankách a stal se tak nejlepším fotbalistou v ligové sezoně, co se týče této statistiky. Po zásluze si došel i pro titul nejlepšího mladého hráče Premier League.

Příznivci Albionu si po střetnutí všimli, že s největší pravděpodobností už i mladý talent je frustrovaný z nedostatku prostoru na hřišti. Southgate k Palmerovi po zápase přišel, plácl si s ním a poplácal ho po zádech. Oční kontakt však byl natolik krátký, že nespokojenost se dá na první pohled vyčíst.

Nad nenasazením Palmera se pozastavil nejeden expert už po prvním střetnutí proti Srbsku, ve kterém angličtí fotbalisté hubeně vyhráli 1:0.

Vyfoťte se s trofejí pro mistry Evropy!

Chcete mít snímek s pohárem, o který aktuálně bojují v Německu fotbalisté na Euru 2024? Trofej pro mistry Evropy bude vystavena v pražském obchodním centru Westfield Chodov ve dnech 21.–22. června. V pátek 21. června ve 13 hodin proběhne slavnostní odhalení, pohár bude k vidění až do 20 hodin. V mezičase proběhne autogramiáda dvou hráčů FC Viktoria Plzeň (15:30–16:15 hod.) a AC Sparta Praha (17:00–17:45). V sobotu bude pohár vystaven od 10 do 15 hodin.

„Pokud vyšlete zprávu tím, že nasadíte defenzivního záložníka nebo dalšího obránce, abyste pokryli výsledek, jako hráč to pocítíte. Mentálně vás to srazí. Ale místo toho, když nasadíte ofenzivního hráče, řekněme Palmera, na hřiště a kontrolujete míč na polovině soupeře, hraje se vám daleko pohodlněji,“ řekl pro BBC Cesc Fabregas.

Zda dostane dvaadvacetiletý talentovaný fotbalista prostor v posledním zápase proti Slovinsku, je jen otázkou. Jedno je však jisté. Anglie, která je považovaná za největšího favorita celého šampionátu, se zatím střelecky trápí. Pokud chce Gareth Southgate umlčet všechny kritiky, bude muset do dalšího zápasu něco změnit.

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.

Cole Palmer svoji kariéru začal v Manchesteru City, kde v roce 2021 debutoval. V kádru týmu Pepa Guardioly se však příliš neohřál a naskočil do pouhých devatenácti utkání. Vyhlídli si ho však zástupci Chelsea, kteří se nebáli za talentovaného záložníka vysolit 47 milionů eur.

Poměrně riskantní a některými fanoušky kritizovaný krok však londýnskému celku náramně vyšel. Palmer se v třiatřiceti zápasech podílel na třiatřiceti gólech svého týmu, když se dokonce dvaadvacetkrát sám prosadil. Stal se tak nejlepším mladým hráčem sezony a v tabulce střelců skončil druhý za Erlingem Haalandem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.