Hlavní obsah

Domluví se Slováci se soupeřem? Oběma může stačit bod, sázkovky už reagují

Systém fotbalového Eura, kdy do osmifinále postoupí i čtyři ze šesti týmů na třetích místech, otevře prostor pro spekulace a úvahy, co komu stačí. Jedna teorie už ožívá. Ve skupině E je situace v tabulce mimořádně vyrovnaná, všechny týmy mají tři body. A vzhledem ke skóre a rozložení sil v ostatních skupinách je prakticky jisté, že pokud by Slovensko a Rumunsko ve středečním vzájemném zápase remizovaly, postoupí do vyřazovací fáze oba.

Sestřih zápasu Slovensko–Ukrajina.Video: Česká televize

Článek

„Musíme hrát na vítězství. Nejdeme do utkání s tím, že nám remíza pomůže. Nechci vůbec kalkulovat, musíme hrát naši hru a jít za vítězstvím,“ vzkázal trenér Rumunska Edward Iordanescu.

„Trenér nás tlačí do toho, abychom hráli na vítězství, ať nastoupíme proti komukoliv. Pokud by do konce zápasu zbývalo deset minut, byl stav nerozhodný a věděli byste, že v takovém případě postupujete, bylo by to možná jiné. Ale hrát od začátku na remízu je velmi zrádné. Do utkání půjdeme s tím, že chceme vyhrát a pokusit se ve skupině skončit první,“ podotkl záložník Slovenska Stanislav Lobotka.

Situace ve skupině se vyvinula následovně: Rumuni ji vedou s kladným skóre 3:2. Druhá je Belgie (skóre 2:1), třetí Slovensko (2:2) a čtvrtá Ukrajina (2:4). Pokud by tedy Rumuni se Slováky remizovali, Slováci by skončili třetí a Rumuni první nebo druzí. A čtyři body, navíc v kombinaci s nezáporným skóre, bude takřka stoprocentně stačit na postup.

Sestřih zápasu Belgie–Rumunsko.Video: Česká televize

Existuje ještě bláznivá kombinace výsledků, která by to mohla nabourat. Nicméně skupina E se dohrává až ve středu od 18.00, v tu chvíli už budou oba týmy vědět, jaká je situace. Na ni už reagovaly sázkové kanceláře, na remízu mezi Slovenskem a Rumunskem spadl kurz na hranici okolo 2,1:1. Na vítězství jednoho z týmů se kurz pohybuje přes 3:1.

„Nemyslím si, že je nemorální se Slovenskem remizovat. Oba potřebují nerozhodný výsledek, ani jeden nechce prohrát. Určitě budou oba hrát dobře v obraně a snažit se neinkasovat. Opakuji, že na tom nevidím nic nemorálního. Jako divák chcete na hřišti vidět možná něco jiného, ale jako fotbalista před sebou vidíte jasný cíl,“ prohlásil pro server sport.ro bývalý rumunský reprezentant Adrian Cristea.

Odpověď na spekulace přijde ve středu.

Jak podle vás dopadne zápas Slováků s Rumuny?
Vyhraje Slovensko
14,3 %
Remíza
71,4 %
Vyhraje Rumunsko
14,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 5855 čtenářů.
  0 : 0 Francie - Belgie 0 : 0 19. min Živě
20240701T18 : 00:00+0200
Francie vs. Belgie
Francie vs. Belgie
Francie
Belgie
  Portugalsko - Slovinsko dnes 21 : 00
20240701T21 : 00:00+0200
Portugalsko vs. Slovinsko
Portugalsko vs. Slovinsko
Portugalsko
Slovinsko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.