Hlavní obsah

Euro bude na ČT spolukomentovat žena. Na české zápasy dostala důvěru osvědčená dvojice

Kromě tradičních hlasů Tomáše Pešíra nebo Josefa Němce uslyší diváci České televize během fotbalového Eura také jeden ženský. Spolukomentovat některá utkání bude hráčka Slavie a reprezentantka Kateřina Svitková. Při českých zápasech ve skupině pak za mikrofony usednou Jaromír Bosák s Luďkem Zelenkou.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Kateřina Svitková během utkání ženské kvalifikace ME 2025 proti Belgii.

Článek

Osmadvacetiletá Svitková už nějaký čas glosuje či komentuje Premier League na stanici Canal+Sport. „Co se ke mně dostává, tak mám pozitivní odezvu. Samozřejmě se najdou lidi, co mě budou hejtit. Učím se a snažím se zdokonalovat,“ říkala v květnu v pořadu Přímák na Sport.cz.

„Fotbal je pro chlapy často věc, na kterou by ženská neměla sahat. Cítí se tam dominantní a já to beru. Ale i v Anglii si lidé postupem času zvykli. Jde o to, přijmout, že žena může do fotbalu kecat a neříká úplné nesmysly. Myslím, že by to mohlo obohatit fotbal zase trochu jiným přístupem,“ říkala bývalá hráčka West Hamu nebo Chelsea, odkud poslední půlrok hostovala v Edenu.

Teď dostane šanci i na ČT. Podle rozpisu by měla s Jaromírem Bosákem spolukomentovat duely Belgie proti Slovensku a Německa s Maďarskem, s Jiřím Štěpánem klání mezi Belgií a Rumunskem, po boku Vlastimila Vláška střetnutí Angličanů se Slovinci a s Ondřejem Prokopem se ujme zápasu Slovenska proti Rumunsku.

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.

Není ale jediná změna. „Kromě stálého týmu našich spolupracovníků se budou větší měrou podílet na vysílání bývalí reprezentanti Karel Poborský, Tomáš Ujfaluši a Michal Kadlec a členka národního týmu Kateřina Svitková. Michal Kadlec bude součástí našeho týmu přímo v Hamburku, kde se budeme snažit přiblížit každodenní rutinu reprezentace. Poborský, Ujfaluši i Svitková se také zapojí do komentování zápasů,“ vysvětluje na webu ČT vedoucí fotbalového vysílání a garant projektu Euro 2024 David Kozohorský.

Ujfaluši si zakomentuje s Jiřím Štěpánem hned sobotní šlágr Španělska s Chorvatskem, Poborský pak s Bosákem čtvrteční utkání Dánska a Anglie.

A co české zápasy? Na všechny duely ve skupině, tedy 18. června s Portugalskem, 22. června proti Gruzii a 26. června s Tureckem, dostala důvěru dvojice Jaromír Bosák a Luděk Zelenka.

Bosák společně s Tomášem Pešírem se pak ujmou zahajovacího duelu Německo–Skotsko, který startuje v pátek 14. června ve 21:00. Před ním si můžete například od 19:30 zapnout Studio Euro na webu Sport.cz s trenérem Josefem Csaplárem.

Český dům na Euru

V Německu při evropském šampionátu vznikne i útočiště pro české příznivce. V Hamburku se 21. června otevře Český dům, který bude také fungovat ve dnech, v nichž fotbalová reprezentace v nedalekém Volksparkstadionu odehraje duely s Gruzií a Tureckem.

„Čeští fanoušci patří ke světové špičce a zaslouží si zázemí, kde se mohou připravit, aby při zápase předvedli nejlepší výkon a následně sdíleli své zážitky,“ říká o CENTROPOL Českém domě marketingový ředitel společnosti CENTROPOL Jiří Matoušek.

Dům nabízí české pivo a široký doprovodný program včetně koncertů známých interpretů, jako jsou Marta Jandová, Jakub Děkan, Marpo, Mirai, Chinaski, Support Lesbiens či Civilní obrana.

Z kapacitních důvodů je nutné pořídit si na síti www.ticketportal.cz předem voucher v ceně 10 eur, který slouží zároveň jako vstupenka i kredit na konzumaci. Bližší informace naleznete na www.dumceskehofotbalu.cz.

  Španělsko - Německo zítra 18 : 00
20240705T18 : 00:00+0200
Španělsko vs. Německo
Španělsko vs. Německo
Španělsko
Německo
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.