Hlavní obsah

Chytil: Coufal mi dal krásné balony, nenechali jsme se od Malťanů zastrašit

Dvakrát udeřil po přihrávkách Vladimíra Coufala. „Dal mi dva krásné balony,“ ocenil ho útočník fotbalové reprezentace Mojmír Chytil po výhře 7:1 v přípravě na Euro proti Maltě na rakouském soustředění. Forvard ze Slavie vylepšil svou bilanci v národním týmu na třináct zápasů a šest gólů.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Mojmír Chytil dává gól Maltě.

Článek

Grödig (od našeho zpravodaje) - Občas na hřišti na stadionu v Grödigu jiskřilo. V prvním poločase faulovaly oba týmy jedenáctkrát, Malťané šli proti českému týmu agresivně. „Nenechali jsme se tím zastrašit, chodili jsme do soubojů taky tvrdě. Je to lepší než uhýbat,“ podotkl Chytil po výhře o šest branek.

Jste spokojený s výkonem i výsledkem?

Spokojenost panuje, byla to prověrka před mistrovstvím Evropy. Je na čem pořád pracovat, budeme to dělat. Na Euro se těšíme.

Bilanci v národním týmu máte slušnou: třináct startů, šest gólů. Co jí říkáte?

Cítím se dobře. Útočníkovi vždy pomůže, když dá nějaký gól. Jsem za každou branku v klubu i reprezentaci rád. Ale v tomto utkání to nebylo o gólech, ale o práci celého týmu.

Překvapilo vás, že jste zvítězili takovým rozdílem?

Myslím, že v kabině před zápasem padalo, že by bylo hezké, kdyby to skončilo třeba o šest gólů. Ale viděli jsme Maltu na videu. Věděli jsme, že bude těžkým soupeřem, vždyť ve Wembley s Anglií prohrála jen 0:2. Naštěstí jsme je brzy otevřeli prvním gólem a trošku to z nás spadlo. Myslím, že jsme hráli docela dobře, hlavně ve druhém poločase.

Na oba góly vám nahrál Vladimír Coufal. Vyhovuje vám spolupráce s ním?

Dal mi dva krásné balony a já měl na zakončení dvakrát klid. Nechci říct, že to bylo jednoduché, ale za oba góly jsem moc rád.

A co kooperace s Tomášem Chorým na hrotu?

Taky mi vyhovovala. Pod námi hráli výborně Pavel Šulc s Tondou Barákem, dobře sbírali míče.

Nebyli jste zaskočení, jak tvrdě Malťané hráli?

Upřímně trochu jo. Ale jsem na to zvyklý a ostatní taky. Nenechali jsme se tím zastrašit, chodili jsme do soubojů taky tvrdě. Je to lepší než uhýbat. Ono se v devadesáti devíti procentech nic nestane, a když začnete uhýbat, může být i zdravotně problém.

Potvrdilo se, že tento tým je nejen mladý, ale také dravý a rychlý?

Je nás tu šestadvacet silných hráčů. Myslím, že i tréninky vypadají velmi kvalitně. Všichni jedou na sto procent a bojují o místo, což je důležité. Den D nás čeká v Lipsku s Portugalskem (na Euru, 18. června - pozn. aut.).

Po pondělním utkání v Hradci Králové se Severní Makedonií budete mít dva dny volno, než vyrazíte na Euro. Jak ho strávíte?

Budu s přítelkyní. Nechám se od ní ostříhat, vezmu ji někam na večeři. Pak se jí asi bude stýskat.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.