Hlavní obsah

Chorý na hřiště! Bývalí reprezentanti mají jasno, kdo nahradí zraněného Schicka

Nakolik bude chybět fotbalové reprezentaci v klíčovém duelu s Turky na Euru zraněný útočník Patrik Schick? A kdo české ofenzivní eso v utkání, v němž půjde o postup do osmifinále, nahradí? V současné době dvě nejfrekventovanější otázky mezi českými fanoušky. Ve hře jsou čtyři varianty: Tomáš Chorý, Jan Kuchta, Mojmír Chytil a Adam Hložek. Vicemistři Evropy z roku 1996 i další bývalí reprezentanti, které Sport.cz oslovil v dějišti šampionátu, mají jasno…

Chorý na plac? Podle bývalých reprezentantů dokáže český tým zraněného Patrika Schicka nahradit. Video: Sport.cz

Článek

„Patrik bude chybět, s tím se nedá nic dělat. Ale i špatné věci jsou pro něco dobré. Útočníků máme dost, ukázat se může Chorý. Nabízelo se už, aby šel do hry na posledních dvacet minut s Gruzií. Trenéři ale měli jiné plány a záměry. Nebo by mohl hrát Chytil. Oba umí dávat góly,“ řekl kapitán vicemistrů Evropy z Eura 1996 Miroslav Kadlec během pondělního golfového turnaje poblíž Hamburku, kterého se účastnili i jeho parťáci ze stříbrného týmu.

„Čekal jsem, že když proti Gruzii Patrik odstoupil, že za něj půjde na hřiště Choras (Chorý). Trenéři se rozhodli jinak. Dost možná ale na něj teď vsadí. Dobrou variantou by byl i Chytil,“ uvedl jeden ze členů zlaté české generace, bývalý útočník Vladimír Šmicer.

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.

Schick odstoupil z duelu s Gruzií v 68. minutě kvůli zranění. Následné vyšetření na magnetické rezonanci prokázalo svalový problém v oblasti lýtka. Tento druh zranění se léčí běžně až dva týdny. Je tedy téměř vyloučeno, aby Schick proti Turkům nastoupil. Přitom Češi k postupu do osmifinále budou s nejvyšší pravděpodobností potřebovat vítězství…

„Absence Patrika je samozřejmě minus. Patří k našim nejlepším útočníkům. Ale zase je to šance pro ostatní. Třeba dá někdo z nich gól a bude hvězda. Podle mě bude hrát určitě někdo z dvojice Chorý-Chytil,“ pověděl bývalý obránce národního týmu Michal Kadlec.

„Patrik bude chybět, je to velký hráč. Doufám, že se mužstvo semkne a půjde za výhrou. Náhrada za něj? Výborný by byl Chorý. Budeme mít víc ze hry a standardky, v nich je hodně platný. Ale ani Chytil nevypustí žádný souboj, umí přidržet míč a v šestnáctce je nepříjemný. Zkrátka by se mi tam líbil jeden z těchto dvou hráčů,“ prohlásil bronzový z Eura 2004, bývalý záložník Marek Heinz.

Ve hře jsou také Kuchta s Hložkem. Oba se na Euru objevili jednou v základní sestavě. Kuchta proti Portugalsku, Hložek s Gruzií. Byť neoslnili, v základní jedenáctce se objevit můžou. Každopádně jasno bude až ve středu ve 20 hodin, kdy budou zveřejněny sestavy obou týmů…

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.