Hlavní obsah

České reptání. Gruzínci zvláštně zdržovali, naše karty byly nesmysl

Bránili, bránili, až se ubránili. Bílá část obecenstva v hamburském Volksparkstadionu po závěrečném hvizdu burácela jako po vítězství. Hluční Gruzínci slavili po remíze 1:1 proti českým fotbalistům první bod v historii Eura, který je navrch udržuje v boji o postup do osmifinále. Jejich sobotní soupeři si do nich ale lehce rýpli. A nebyla to jediná věc, která Čechům vadila.

Nikdy není příjemné, když soupeř kouskuje hru. Snažili jsme se zklidnit, bylo těžké udržet emoce, zní z českého týmuVideo: Sport.cz

Článek

Hamburk (Od našeho zpravodaje) – „Jejich zdržování za nerozhodného stavu bylo občas hrozně zvláštní,“ prohodilo reprezentační křídlo Václav Černý.

Outsider se po Mikautadzově penaltě v nastavení první půle dostal do vedení. Po změně stran se nemuseli houfně hnát vpředu, což však nečinili ani za bezbrankového stavu.

Krátce před hodinou hry sice vyrovnal útočník Patrik Schick, ale Gruzínci v některých situacích opět, kulantně řečeno, nechvátali, aby odstranili prostoje.

„Nebylo to nic příjemné, když soupeř kouskuje hru,“ přikývl záložník Matěj Jurásek. Na hřiště reprezentační zelenáč vběhl ve druhé půli a při rozhovoru s novináři zmínil další záležitost, která se mu při sobotním duelu nepozdávala.

Frustrující, že jsme nedali víc gólů, ale trenéři říkali, že nám nemají co vytknout, hodnotí Matěj JurásekVideo: Sport.cz

„Některé karty byly nesmysly, což ovlivnilo hru,“ podotkl. Ač Češi dominovali, častěji drželi míč a například soupeře přestříleli 26:5, vyfasovali od německého sudího Sieberta pět žlutých karet, zatímco Gruzínce čtyři.

„Některé naše žluté karty byly neoprávněné. Většina situací, které byly padesát na padesát, byla rozhodnuta na stranu soupeře,“ tvrdil reprezentační trenér Ivan Hašek. I z novinářské tribuny bylo patrné, jak se česká střídačka po některých verdiktech dost čertila.

My jsme Česko, srdce Evropy! Pochod českých fanoušků na stadion v Hamburku před zápasem s GruziíVideo: Sport.cz

„Emoce k fotbalu patří. Jsem rád, že nikdo z lavičky nedostal žlutou kartu,“ oddechl si Hašek. „Ale nezabývejme se víc rozhodčím.“

Měl recht. Češi si uvědomovali, že zápas nerozhodly karty ani gruzínské průtahy. A reptáním nic nezmění. „Nemůžeme se ohlížet na rozhodčí. Šance a střely jsme měli. Škoda, že to nepadlo,“ dodal Jurásek.

Sestřih zápasu Česko–GruzieVideo: Česká televize

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.