Hlavní obsah

Barák musel dělat kliky. První trénink fotbalistů i s Krejčím sledoval v Německu plný stadion

Aktualizováno

Na první trénink vyprodáno! Česká fotbalová reprezentace zahájila den po čtvrtečním příletu do Německa finální přípravu na Euro. Dočkala se fantastického přijetí, její první trénink v Norderstedtu sledoval v pátek dopoledne plný stadion.

Českému tréninku přihlížela spousta fanoušků.Video: Robert Neumann, Sport.cz

Článek

Norderstedt (Od našeho zpravodaje) – „Znám Schicka, Kováře, Součka a taky Vaclíka,“ hlásil osmiletý klučina, který v pátek namísto vyučování dorazil v doprovodu s učitelkou a se svými spolužáky na úvodní trénink českého národního mužstva. Na něm nechyběl ani Ladislav Krejčí, jenž ještě ve čtvrtek ladil ve Španělsku přestup ze Sparty do Girony a k týmu se připojil později.

Když vzápětí čeští fotbalisté vyběhli na trávník, spustily tribuny, na kterých byli povětšinou žáci místních škol, ohromný aplaus a křik. Nad hlavami stovek dětí se skvěly transparenty s českými vlajkami a nápisy: Češi, do toho, Češi, zvládnete to, Hodně štěstí! Vedle textů byly nalepeny fotky českých fotbalistů. Především útočníka Patrika Schicka, německého mistra s Leverkusenem.

„Schick je německý mistr. A taky Hložek a Kovář,“ sděluje mrňous s českou vlajkou v ruce. Nebyl zdaleka nejmladším z 1200 diváků, kteří na stadion dorazili. V průběhu tréninku dorazili i špunti v reflexních vestách z nedaleké mateřské školky. Společně vytvořili fajn atmosféru. Když hráči běželi pod hlavní tribunou, dětem zamávali.

Český trénink navštívilo spoustu fanoušků.Video: Robert Neumann, Sport.cz

Samotný trénink měl říz. Jediným, kdo se připravoval individuálně, byl kapitán Tomáš Souček. Detailní důvody budou známy v brzkých odpoledních hodinách.

Zbytek hráčů se po rozcvičce rozdělil na dvě party. fotbalisté se věnovali nácviku zakončení po centrech ze strany. Občas nějaký volej skončil i nad ochrannou sítí. „Máš to za pět kliků,“ glosoval přestřel záložníka Antonína Baráka technický vedoucí týmu Michal Černý. Většinou ale hráči trefovali bránu, padla spousta gólů. Obecenstvo každou branku ocenilo hromovým německým Tóóór.

Trénink, který trval 70 minut, měl ovšem pokračování. Fotbalisté se dlouhý čas podepisovali a fotili s návštěvníky u postranní čáry. Největší zájem byl o podpis a foto Patrika Schicka a obránce Vladimíra Coufala, který zamířil do šatny půl hodiny po tréninku.

Foto: Robert Neumann, Sport.cz

Mezi nejoblíbenější hráče patřili zástupci Leverkusenu.

Pro pátek mají Češi hotovo. Do Eura vstoupí úterním duelem s Portugalskem na stadionu v Lipsku.

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.

  Španělsko - Německo dnes 18 : 00
20240705T18 : 00:00+0200
Španělsko vs. Německo
Španělsko vs. Německo
Španělsko
Německo
  Portugalsko - Francie dnes 21 : 00
20240705T21 : 00:00+0200
Portugalsko vs. Francie
Portugalsko vs. Francie
Portugalsko
Francie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.