Hlavní obsah

Češi před Turky: Hra jako ze Survivoru. Scházel Schick, na tréninku šel i šéf svazu do tepláků

Na severu Německa se znatelně otepluje a napětí stoupá před rozuzlením základních skupin na Euru. Prosluněný trénink v Norderstedtu v pondělí dopoledne absolvovali čeští fotbalisté bez zraněného Patrika Schicka, ale s vykurýrovaným Antonínem Barákem. Se spoluhráči se rozehřál vtipnou taškařicí. Na tribunce nescházelo i pár speciálních hostů.

Dobrá nálada v českém týmu. Trénink zpestřily hry, radost z vítězství byla jako po gólu. Video: Sport.cz

Článek

Norderstedt (Od našeho zpravodaje) - „Jsme nachystaný,“ velel i u hřiště stojící šéf svazu Petr Fousek. Mezinárodní funkcionář místo obleku výjimečně navlékl černou reprezentační teplákovku a bílé tenisky.

Jako by i on chtěl symbolicky naznačit: Všichni do pracovního. Makat! Bez rozdílu!

Národní tým už za dva dny čeká duel, který rozhodne o vyznění celého mistrovství Evropy.

Turnaj se tříbí a proti Turecku bude (nejspíš) platit: Česká výhra = osmifinále. Remíza či prohra = Auf Wiedersehen, Češi. Hraje se v nedalekém Hamburku ve středu od 21.00.

Do zápasu určitě půjde reprezentace bez největší hvězdy - Patrika Schicka trápí lýtkový sval, ale dál zůstává s týmem. Na pondělním tréninku scházel. V otevřené části tréninku pro média se naplno do cvičení zapojoval ofenzivní záložník Antonín Barák, jehož v noci na sobotu složily horečky.

Nejdříve přihrávky v hloučcích. Pak rozběhání a strečink ve dvojičkách.

Fotbalisté se rozehřáli i vtipnou průpravnou hrou, která docela připomínala soutěž z oblíbené televizní reality show Survivor.

Hráči z pole se rozdělili do dvou skupin, kde se chytili za ruce a utvořili kolečko. V něm si kopali s míčem a přesouvali se k plastové popelnici, kam měli míč umístit. Když partě míč spadl, museli všichni klikovat.

Postupně se dráha fotbalistům ztěžovala, museli například obíhat plastové tyče. Snad jen platformy, slaná voda a komentář moderátora Ondřeje Novotného scházel. Místo něj se areálem rozléhal hlas kondičního trenéra Nicolase Dyona.

Vše z kryté tribunky kromě žurnalistů pozoroval například Ladislav Hampl - blonďatý herec známý z fotbalového seriálu Okresní přebor. Se šálkem espressa se kousek od něj usadil stříbrný medailista z Eura 1996 a současný kouč reprezentační jednadvacítky Jan Suchopárek.

Poslední trénink čeká fotbalisty na turnaji v úterý dopoledne. Po něm už jen oficiální tiskovka v Hamburku, kde dál porostou i teploty.

V den zápasu proti Turecku se mají přiblížit třicítce. A horko bude i na Volksparkstadionu.

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.

  Francie - Belgie dnes 18 : 00
20240701T18 : 00:00+0200
Francie vs. Belgie
Francie vs. Belgie
Francie
Belgie
  Portugalsko - Slovinsko dnes 21 : 00
20240701T21 : 00:00+0200
Portugalsko vs. Slovinsko
Portugalsko vs. Slovinsko
Portugalsko
Slovinsko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.