Hlavní obsah

Češi mají jasno: Gruzii zničíme! Přáli si Baráka v základu, ale marně

Češi jsou evropská špička v pesimismu. Česko, země pesimistů. I takhle vypadají titulky některých prestižních zpravodajských webů. Jenže pro fotbalové fanoušky zaběhlé pořádky neplatí. Všichni do jednoho, kteří se zapojili do ankety Sport.cz přímo v Hamburku, mají jasno. „Gruzii porazíme,“ hlásí příznivci reprezentace před klíčovým skupinovým duelem Eura. Jejich tipy se víceméně lišily jen v rozdílu skóre.

Čeští fanoušci věří českému týmu, tipují vítězství nad Gruzií. V základní sestavě by brali Baráka, ale mají smůluVideo: Sport.cz

Článek

Hamburk (od našeho zpravodaje) - Jinak byly odpovědi jednohlasné. Jako by se celý národ domluvil a věřil v ten nejlepší scénář, což občas nebývá zvykem. Nejen ohledně kopané. Národní mužstvo tři body potřebuje, jinak nad ním bude vážně viset hrozba vypadnutí ze skupiny.

Fanoušci přímo v Hamburku si do sestavy také přáli středopolaře Antonína Baráka. Brzy dopoledne, když se anketa natáčela, ještě veřejnost o jeho problémech s horečkami neměla ponětí. Zdravotní stav ale kreativního záložníka do vyvolené jedenáctky kouče Ivana Haška nepustil, zbylo na něj místo pouze mezi náhradníky.

Pro šéfa lavičky reprezentace si oslovení příznivci fotbalu přichystali i pár rad. Některé byly propracovanější, jako vystřižené od televizních expertů ve studiu. Jiné o dost přímočařejší.

„Musíme jezdit po prdeli.“

„Když získáme balon, nesmíme ho hned ztratit.“

Nejvíce se bavili borci z obce Šakvice na jihu Moravy, jak můžete sami vidět v úvodním videu.

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.

Kromě toho příznivci reprezentace také doufají, že budou mít převahu i v hledišti. Což by se mohlo povést. V ulicích Hamburku hráli pár hodin před výkopem přesilovku. Samozřejmě občas se objevili i jedinci zabalení do bílé vlajky s pěti kříži. Ale v celkovém součtu dominovala česká trikolóra. Ať už v barech, nebo mezi běžnými civilisty.

Povedený pochod příznivců repre, organizovaný poměrně nově vzniklou skupinou Fanatismus Česko, dal optimistům další naději. Na tribunách by se vskutku mohlo nadmíru dařit.

Hlavní rozdíly nastaly v pozápasových plánech fanoušků. Někteří se po finálním hvizdu odeberou domů, jiní hodlají poznávat proslulý hamburský noční život. Ale ať už v autě, nebo přímo v dějišti mistrovství, Češi chtějí jedno. „Užít si oslavy vítězství!“

  Španělsko - Německo dnes 18 : 00
20240705T18 : 00:00+0200
Španělsko vs. Německo
Španělsko vs. Německo
Španělsko
Německo
  Portugalsko - Francie dnes 21 : 00
20240705T21 : 00:00+0200
Portugalsko vs. Francie
Portugalsko vs. Francie
Portugalsko
Francie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.